×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

افزونه جلالی را نصب کنید.  .::.   برابر با : Wednesday, 5 February , 2025  .::.  اخبار منتشر شده : 9 خبر

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبرقم (قم‌نا)، نشست تخصصی شبکه سازی علمی و هم افزایی انجمن های علمی دانشجویی با شرکت‌های دانش بنیان صبح امروز، چهارشنبه ۴ آبان ماه، در پارک علم و فناوری استان قم و به میزبانی شبکه اجتماعی تحصیلی دانش بنیان روبرد برگزار شد.

در این نشست که دبیران انجمن های علمی دانشجویی دانشگاه های قم، صنعتی قم و دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم حضور داشتند، چالش های پیش روی دانشجویان پس از فارغ التحصیلی برای ورود به بازار کار بررسی شد.

زهرا سادات میر محمد صادقی نماینده انجمن فلسفه دانشگاه قم در این نشست، با اشاره به نگرانی دانشجویان رشته فلسفه دانشگاه‌ها نسبت به بازار کار، اظهار داشت:‌ با توجه بازار کار رشته فلسفه، باید برای شکل گیری رابطه میان دانشجویان و محیط های کاری مربوطه چاره ای اندیشید. دانشجویان نگران آینده کاری خود هستند و از دوران تحصیل باید به فکر اشتغال باشند.

آموزش تنها راه فعلی پیش روی فارغ التحصیلان علوم انسانی است

نرگس برهان دیگر نماینده انجمن فلسفه دانشگاه قم نیز با تایید مشکلات دانشجویان رشته فلسفه در اشتغال، تاکید کرد: کار برای فارغ التحصیلان رشته فلسفه فقط به آموزش محدود شده و این هم محدودیتی دارد و همه دانش آموختگان این رشته که نمی توانند به آموزش دادن مشغول شوند.

وی افزود: این در حالی است که فلسفه یک رشته بنیادی و پایه است و با تلفیق این دانش و دانش های دیگر، زمینه برای رشد علمی کشوربیش از پیش مهیا می شود.

  دانشجویان فیزیک نیازمند ارتباط با دانش آموختگان الکترونیک هستند

مهدیس منصوری دبیر انجمن فیزیک دانشگاه قم نیز در ادامه به بررسی مشکلات دانشجویان رشته فیزیک پرداخت و گفت: معضل دانشجویان فعال در انجمن فیزیک ارتباط با انجمن های الکترونیک است و ما برای حل چالش ها و مسئله ها به دانش آن ها نیاز داریم.

وی افزود: از سوی دیگر شرکت های فعال در این رشته برای جذب کارآموز همکاری نمی کنند و متوجه نیستند که دانشجویان فضایی برای کسب تجربه می خواهند تا بعد بتوانند جذب بازار کار شوند.

کمبود اساتید متخصص و متعهد در دانشگاه‌ها احساس می‌شود

یاسمن زهرا حسنی دبیر انجمن آمار دانشگاه قم نیز از دیگر حاضران در جلسه بود که به مشکل کمبود استاد متخصص و متعهد اشاره کرد و تصریح کرد: ما برای برگزاری کارگاه و دوره های تخصصی به استادان متخصص و دلسوز نیاز داریم و ارتقا دانش محصلین و دانشجویان آمار در دانشگاه قم از دغدغه های اصلی ماست.

محمد مهدی رضایی پویا دبیر انجمن کامپیوتر و نماینده انجمن های علمی دانشجویی دانشگاه صنعتی قم نیز به موفقیت‌ها و دستاوردهای این دانشگاه اشاره کرد و گفت: در میان دانشجویان دانشگاه صنعتی قم استعدادهای درخشان بسیاری وجود دارد. با این حال هنوز امکان ارتباط دانشجویان رشته کامپیوتر با بازار کار فراهم نشده است.

وی افزود: نیاز امروز دانشجویان دانشگاه صنعتی قم این است که این ارتباط به هر شکلی، ایجاد شود تا از آن بهره ببرند.

محدودیت‌ها سبب دلسردی فعالان رشته کامپیوتر نمی‌شود

امیرحسین حبیبی دبیر انجمن علمی کامپیوتر دانشگاه آزاد نیز به مشکلا انجمن های علمی اشاره کرد و گفت: محدودیت های موجود سبب دلسردی و منفعلانه عمل کردن فعالان انجمن کاپیوتر نشده است اما در عین حال دستاوردها و فعالیت های مثبت آنان باید بازتاب بیرونی خوبی هم داشته باشد تا مفید واقع شود.

مهسا رحمتی دیگر نماینده انجمن کامپیوتر دانشگاه آزاد قم نیز با تاکید بر محدودیت های این انجمن گفت: به دنبال فضایی مناسب برای انجمن هستیم و امیدواریم مسئولین مربوطه همکاری لازم را به عمل آورند.

دانش بنیان‌ها کلید حل مشکلات دانشجویان برای ورود به بازار کار هستند

در ادامه این نشست حسن حسین علیپور مدیر شبکه اجتماعی تحصیلی دانش بنیان روبرد و زهرا عباسی، مدیر ارتباطات و مسوولیت های اجتماعی این شبکه به بررسی مشکلات انجمن های علمی و راهکارهای موجود برای رفع آن ها پرداختند.

حسینعلی پور با اشاره به این که شرکت های دانش بنیان کلید حل مشکلات دانشگاه و صنعت هستند، اظهار داشت: دانشجویان از یک سو باید ارتباطات بین خود را تقویت کنند و از سوی دیگر با رفع نیازهای تحصیلی، وارد بازار کار شوند.

وی افزود: یکی از مسیرهای ورود به صنعت و بازار کار، کارآموزی است و شبکه اجتماعی تحصیلی روبرد مسیر کارآموزی را برای دانشجویان هموار کرده است.

مشکلات دانشجویان در صورت حل نشدن به آینده منتقل می‌شود

عباسی نیز به جمع بندی نظرات و مشکلات انجمن های علمی پرداخت و گفت: نبود شبکه درست بین دبیران انجمن ها و سیاست های بسته برخی دانشگاه ها، فقدان ارتباط بین دانشجویان و مراکز علمی مثل پارک های علم و فناوری و همچنین شهرک های صنعتی، عدم افراد مستعد و متخصص بین دانشجویان و عدم حمایت از نخبه های دانشگاهی از یک سو و نبود آینده شغلی مشخص برای رشته های علوم انسانی مانند فلسفه از سوی دیگر سبب دوری دانشجویان از فضاهای علمی و ارتباطات تخصصی و درنهایت عدم ورود به بازار کار به وقت مناسب است.

مدیر ارتباطات و مسوولیت های اجتماعی شبکه اجتماعی تحصیلی دانش بنیان روبرد تصریح کرد: فناوری این ارتباطات را تسهیل کرده است و شبکه های اجتماعی تحصیلی داخلی مانند روبرد، کلید حل مشکلات ارتباطی و هم افزایی است.

هم‌افزایی با ارتباط‌گیری مناسب و استفاده از نسل جدید شبکه‌های اجتماعی محقق می‌شود

فاطمه سلیمانی کارشناس موتورهای جستجو شبکه اجتماعی تحصیلی روبرد نیز از دیگر سخنرانان این نشست بود و اظهار کرد: بزرگترین چالش میان شرکت های دانش بنیان تازه تاسیس و انجمن های علمی دانشجویی، عدم ارتباط گیری مناسب و موثر بین آن هاست.

این کارشناس فناوری افزود:رسیدن به توسعه گروهی ارتباط از اصلی ترین استراتژی‌هایی است که انجمن های علمی باید آن را جدی بگیرند و شبکه های تحصیلی اجتماعی که نسل جدید شبکه های اجتماعی هستند، در این زمینه مفید و کاربردی ظاهر شده اند.

سلیمانی تصریح کرد: هدف شبکه اجتماعی و تحصیلی روبرد تماما بر روی شبکه سازی تاثیر گذار علمی متمرکز است و دانشجویان، انجمن ها و نهادهای پذیرنده نیروی کارآموز می توانند از این بستر برای تقویت این شبکه سازی استفاده کنند.

گفتنی است فرشته اسدی دبیر انجمن میکروبیولوژی دانشگاه آزاد قم، فاطمه اصغرزاده دبیر انجمن بیوتکنولوژی دانشگاه آزاد قم و زهرا میرمرادعلیان دبیر انجمن نانو دانشگاه قم نیز از دیگر حاضران در این نشست بودند که به تبیین دیدگاه ها و راهکارهای مد نظر پرداختند.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.