- نویسنده : حسین همتی نژاد
- 20 دی 1401
- کد خبر 183319
- ایمیل
- پرینت
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبرقم (قمنا)، با روی کار آمدن دولت سیزدهم، کشور به دلیل بیعملی هشت ساله دولت قبل و گره زدن همه مشکلات کشور به توافق برجام، دولت جدید با میراثهایی شومی مواجه شد. از بزرگترین بدهی تاریخ نظام بانکی گرفته تا کمبودهای مختلف در حوزههای بهداشت و درمان و انرژی که هر کدام از این مشکلات عملا زندگی عادی مردم را با اختلال روبهرو میکرد.
ناتوانی دولت روحانی در تامین واکسن مورد نیاز کشور، محدودیتهای کرونایی، تعطیلیهای ناشی از شیوع افسار گسیخته کرونا و پیامدهای اقتصادی آن از یک سو معیشت به خطر انداخته بود و از سوی دیگر قطعی مکرر برق و آب در اوج گرما، شرایط را به گونهای رقم زده بود که مردم روزانه میبایست برنامه و حتی ساعات استراحت خود را با جداول خاموشی تنظیم میکردند. با روی کار آمدن دولت سیزدهم و تغییر بدنه اجرایی کشور، این مشکلات و موانع تا حد زیادی کنترل شد و کشور در سال جاری تابستانی بدون خاموشی، قطعی و فوتی کرونا را سپری کرد.
در این بین اما برخی رسانهها به دلیل ارتباط با دولت پیشین و انتفاع مالی که از این راه داشتند؛ درست در ایامی که قم روزانه شاهد مرگ چندین شهروند بر اثر ابتلا بود؛ چشمشان را بر این مشکلات و اتفاقات خانمانسوز میبستند. این رسانهها اما در این روزها به دنبال وارونهنمایی شرایط کشور و بزرگ نمایی مشکلات کشور هستند و به دلیل قطع منابع حمایتی ویژه از سوی دولت جدید، به یک باره در نقش مدافع حقوق مردم ظاهر شدهاند.
به عنوان نمونه در قم روزنامهای که در سال پایانی دولت قبل به علت سنگین شدن فضای نقد علیه دولت روحانی، ترجیح داد رسانهاش را تعطیل کند؛ پس از یک سال از فعالیت دولت سیزدهم و کمرنگ شدن حافظه عمومی از وضعیت افتضاح دولت گذشته، مجددا فعالیتاش را از سر گرفته است و شروع به نقد نموده که چرا در قم کودکان سرما خورده و دچار بیماری تنفسی شدهاند!
رسانههایی که در روزهای سخت مردم قم به تعریف و تمجید از دولت حسن روحانی میپرداختند و بیشترین فعالیتشان به «قم هراسی» و نشان دادن چهرهای مخدوش از قم و مردمش خلاصه میشد؛ این روزها اما شروع به انتشار اخبار دروغ علیه نقاط قوت دولت نمودهاند.
در موردی دیگر از این هجمهها و سیاهنماییها علیه دولت، یک سایت خبری قمی در مطلبی مغشوش، تلاشهای مجموعه مدیریتی استان برای کاهش میزان مصرف نظیر قطع چند ساعته گاز برخی ادارات و کاهش ساعات کاری آنان را با فرافکنی و تلاش برای انحراف افکار عمومی زیر سوال برده است.
این رسانه مطلب خود را با مقایسه وضعیت توزیع انرژی در اروپا و ایران آغاز کرده و در ادامه با طرح چند شبهه و وارونه نمایی شرایط بحرانی اروپا، به گونهای وانمود کرده است که گویا استان قم خود دارای منابع گاز طبیعی است و برای همین محدودیتهای اعمال شده برای کاهش پیک مصرف گاز در قم، بیمورد بوده و سبب به دردسر افتادن شهروندان شده است.
این در حالی است که شبکه گازرسانی در کشور به صورت سراسری است و این گونه نیست که برای هر استان، سهمیه جداگانه در نظر گرفته شود. به عبارتی دیگر، شبکه گازرسانی در کشور به صورت پیوسته بوده و میزان کم یا زیاد مصرف در جنوبیترین نقطه کشور، بر میزان مصرف شمالیترین نقطه کشور اثرگذار است.
اما مقایسه توزیع انرژی در اروپا و ایران، از آن جمله اقداماتی است که با توجه به سبقه این رسانهها تنها پرده از جریان فکری متبوع آنها برمیآید. اروپایی که این روزها چوب در آن به طلا تبدیل شده و قوانین سختگیرانهای برای جلوگیری از هدررفت انرژی وضع کرده است؛ با ایرانی مقایسه میشود که تاکنون گاز حتی یک روستای آن به دلیل کمبود قطع نشده است.
در حالی که تمام تلاش رسانههای بیگانه بر این معطوف شده است تا بحران کمبود گاز در اروپا را به طرق مختلف لاپوشانی کنند؛ این که رسانههایی در قم همین مسیر را در قم دنبال میکنند جای تامل دارد.
https://qomna.ir/?p=183319