- نویسنده : حسین همتی نژاد
- 28 اسفند 1401
- کد خبر 186902
- ایمیل
- پرینت
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبرقم (قمنا)، رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب در نشست خبری خود ضمن حمله به سیاست خارجی دولت سیزدهم، به تعریف و تمجدید از دستگاه دیپلماسی در زمان وزارت آقای ظریف پرداخت. حجتالاسلام سید ابوالحسن نواب با بیان این که دولت جدید در زمینه سیاست خارجی به کشورهای خارجی باج بیشتری میدهد، اظهار کرد: “به هر کسی بگویید آقای ظریف اهل گفتوگو بود یا آقای فلان، میداند چه کسی اهل تعامل بود.”
وی در بخشی دیگر از اظهارات خود میگوید: هماکنون با چه بهایی گفتوگوها نتیجه داده است؟ اجازه بدهید ادامه موافقنامه برجام امضا شود تا بعد نظر بدهیم؛ رئیس سازمان انرژی اتمی که به ایران آمد مشخص شد که چه اقدامی انجام دادیم که وی قانع شد.”
در این باره گفتنی است:
1_ آقای نواب در حالی از برجام و سیاست خارجی دولت آقای روحانی دفاع میکند که رهبرانقلاب، مکررا به انتقاد از این سیاستها پرداخته بود. این انتقادات تا جایی پیش رفت که معظمله، از برجام به عنوان «خسارت محض» یاد کرد و برنامههای دیگر دولت روحانی برای نابودی زیرساختها و ظرفیتهای ملت ایران _که برجام ۲ خوانده میشد_ را خیانت نامید و مانع از انجام آن شد.
شهید والامقام حاج قاسم سلیمانی نیز نهم اسفند سال ۱۳۹۷، با لحنی انتقادی درباره رویکرد برجام سازی همه چیز و زمزمه برجام دو و سه گفت: “برای دشمن، این برجام، سه ضلعی است نه یک ضلعی. این که اصرار میکنند بر برجام ۲ در منطقه، برای این است که می خواهند این تحرکی را که از ایران اسلامی به جهان اسلام روح و جان داده، بخشکانند.”
حال خوب است که آقای نواب به عنوان یک سید روحانی فرهیخته که خود را پیروی ارزشهای انقلاب اسلامی میخواند؛ به این سوال پاسخ دهد که اگر سیاست خارجی دولت روحانی مبنا و احسن بود؛ چرا رهبرانقلاب و شهید سلیمانی به مخالفت و انتقاد از آن پرداخته بودند؟
2_ آقای نواب همچنین دیپلماسی ظریف را هنر و فضیلت وی میشمارد. در این باره اگرچه گفتنیها بسیار است؛ با این حال خوب است که آقای نواب بازهم به عنوان یک علاقمند به نظام اسلامی توضیح دهد که خروجی وزیر خارجه مورد علاقه ایشان چه بوده است؟ آن هم وزیر خارجهای که به اذعان خودش، از خطوط قرمز رهبری انقلاب در ماجرای برجام عبور کرد و مهمتر آن که هیچ تضمینی را در قبال این توافقنامه مهم نگرفت.
3_ در مورد برجام نیز گفتنیها بسیار است و البته شرح آن در این مقال نمیگنجد. با این حال به طور خلاصه برجام سند استثمار ایران بود و بسیار تلاش شد تا ذیل این توافق، توان کشور و ملت ایران به خدمت غرب گرفته شود. شاید بهترین تعبیر برای این توافق را خود طرف آمریکایی «باراک اوباما» داشت که امضای برجام را به خاطر از هم پاشیده شدن شالوده تحریمها علیه ایران و از سر ناچاری غرب میدانست.
توقعی نیست که آقای نواب و همفکران ایشان به این گونه واقعیات اعتراف کنند؛ اما شاید اگر در زمان آقای روحانی برجامی در کار نبود امروز نیز دولت سیزدهم به جای مذاکره بر سر غنیسازی ذیل برجام و آزاد شدن مقطعی برخی تحریمها، در خصوص موضوعات مهمتری با غرب به پای میز مذاکره مینشست. به عبارتی برجام باعث شد تا ایران برای هشت سال، سر جای خود در جا بزند و دلار را از روی سه هزار تومان به سی هزار تومان آورد! امروز نیز اگر قطار انقلاب به ریل خود برگشته و در حال حرکت رو به جلو است؛ به برکت ساخت موشک، به رخ کشیدن قدرت نظامی، توسعه فناوریهای علمی و در یک کلام سرکشی از اوامر آمریکا و غرب است.
4_ نکته جالب اظهارات آقای نواب این قسمت است: “دولت جدید در زمینه سیاست خارجی به کشورهای خارجی باج بیشتری میدهد.” به عبارتی دیگر خود ایشان هم اذعان دارد که دولت آقای روحانی به کشورهای خارجی باج داده است و گویا مشکلشان نه اصل «باج دادن» که «میزان باج» است!
5_ کارنامه روحانی، ظریف، برجامشان و … به قدری سیاه است که نوشتن این مطلب به مثابه یادآوری و تذکر بدیهیات یک رفتار اجتماعی به افراد بالغ است! برای همین هم فردی همچون آقای نواب بعید است با واقعیات موجود بیگانه باشند. با این اوصاف لازم از ایشان پرسید که آیا بر دانشگاه ادیان و مذاهب در دولت آقای روحانی، شرایط خاصی حاکم بود که اینک نیست؟!
چندی پیش دانشگاه ادیان و مذاهب تحت زعامت آقای نواب اقدام به پذیرش تعداد قابل توجهی دانشجوی غیرایرانی کرده بود که جذب این تعداد، تبعات متعددی را برای قم و کشور در پی داشت. شنیدهها نیز حاکی از آن است که دستگاههای مربوطه از تداوم بدون ظرفیت دانشجوی غیرایرانی در دانشگاه ادیان و مذاهب جلوگیری کردند. با توجه به این موضوع، بیان مواضع اخیر آقای نواب و ممانعتهای اخیر برای دانشگاه ادیان و مذاهب سوالاتی را برای شنوندگان این مواضع به وجود میآورد!
https://qomna.ir/?p=186902