- نویسنده : حسین همتی نژاد
- 25 اردیبهشت 1402
- کد خبر 188857
- ایمیل
- پرینت
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبر قم به نقل از خبرگزاری تسنیم از قم، آیتالله علیرضا اعرافی شامگاه یکشنبه در دیدار رهبر جهانی کلیسای شرق آشور، اظهار داشت: این جلسه نمادی از ارتباط عمیق ادیان است و قم کانون اصلی توجه به ادیان در کشور و جهان اسلام است.
مدیر حوزههای علمیه بیان کرد: قم یکی از مهمترین کانونهای اندیشه الهی و اسلامی، نه تنها در ایران بلکه در جهان اسلام و عالم است.
مدیر حوزههای علمیه با بیان اینکه انقلاب اسلامی در قم پایهگذاری شد، افزود: ۶۰ سال قبل از قم فریادی از سوی امام راحل بلند شد این در حالی بود که شرق و غرب در پی اندیشههای مادی بودند و انقلاب اسلامی در حقیقت تغییر معاملات از مادیان به معنویات بود. این نهضت از درون مایه مشترک آسمانی و قدسی برخوردار بوده و به همین دلیل انقلاب اسلامی هیچ گاه برخورد با ادیان را در دستور کار نداشته است.
وی تصریح کرد: قم به عنوان پایگاه بزرگ علمی و معرفتی، معارف اهل بیت علیهم السلام و اسلام را تعمیق میبخشد و به جهان عرضه میکند، در عین حال به گفتوگوی ادیان معتقد است و به آن التزام دارد و بر سر آن ایستاده است. دیدگاه ضرورت توجه و احترام به ادیان از قم به نظام سیاسی جمهوری اسلامی راه یافته و در قانون اساسی تجلی پیدا کرده و نماد آن حضور نمایندگان ادیان در مجلس شورای اسلامی است.
اعرافی با بیان اینکه در دوران دفاع مقدس خون ادیان گوناگون در دفاع از کشور به زمین ریخت و با یکدیگر آمیخته شد، گفت: رهبر معظم انقلاب نیز به خانوادههای شهدای مسیحیت علاقه و اهتمام ویژهای دارند و در میان مسیحیت، آشوریان نیز از احترام ویژهای نزد ایرانیان برخوردار هستند.
مدیر حوزههای علمیه با اشاره به عملکرد حوزههای علمیه بیان کرد: هم اکنون بیش از ۱۰۰ هزار نفر از ایران و ۱۰۰ ملیت جهان از برادر و خواهر در شهر مقدس قم در حال تحصیل هستند. بیش از ۱۰ هزار استاد و محقق و پژوهشگر در حوزه علمیه قم فعال هستند و بزرگترین مراجع عالم تشیع و اسلام در قم حضور دارند.
وی افزود: بیش از ۲۰۰ نشریه علمی حوزوی در قم منتشر میشود و قم بزرگترین پایگاه نشر در ایران بعد از تهران است و در نشر علوم اسلامی قم رتبه نخست را دارد و صدها مرکز علمی و پژوهشگاه و مؤسسات اسلامی در این شهر در حال فعالیت هستند. حوزه علمیه قم با صدها حوزه و دانشگاه و مؤسسه علمی در ایران و جهان در ارتباط است.
اعرافی با بیان اینکه در ایران نظام علمی و آموزشی در دو عرصه دانشگاهی و حوزوی داریم که مرکز بخش حوزوی آن در قم است، عنوان کرد: در نظام علمی و آموزشی حوزه علاوه بر مباحث علوم اسلامی و انسانی به مقولات مشترک و میان دینی و مذهبی توجه میشود. بخشی از مباحث در حوزه علمیه مربوط به مطالعات ادیان و بین مذاهب است و در حوزه به علوم عقلی و فلسفی به صورت ویژه توجه میشود.
مدیر حوزههای علمیه با بیان اینکه در دنیای معاصر در مواجه با افکار و اندیشههای الهی باید به منطق عقلی و فلسفی تکیه کنیم افزود: علوم عقلی پلی ارتباطی بین بشریت است و به همین دلیل در منظومه رشتههای حوزوی فلسفه غرب و مکاتب فلسفه غرب به صورت جدی مورد مطالعه قرار میگیرد.
وی با تاکید بر اینکه علوم عقلی و فلسفی هم پل ارتباطی بشریت و هم پل ارتباطی ادیان و مذاهب است، افزود: گنجینه مطالعات اسلام و مسیحیت در قم بسیار عظیم است که در ملاقات با پاپ وقتی بخشی از آمار را اعلام کردیم برای ایشان جالب بود و مدیریت حوزه در سالهای اخیر به موضوع توجه به ادیان و مذاهب تاکید داشته است. گفتوگوی ادیان نیز که در سازمان فرهنگ و ارتباط اسلامی صورت میگیرد مبارک است و باید استمرار یابد و تلاش میشود، دستگاههای علمی و حوزوی به این مقوله بیشتر توجه کند.
اعرافی ابراز داشت: در گفتوگو با پاپ مطرح کردیم که ۱۲ مقوله در حوزه بشریت داریم که ادیان میتوانند در این زمینه همفکری و همافزایی داشته باشند و ادیان در چالشهای امروز بشریت باید نقش سازندهای ایفا کنند.
وی گفت: نظام سیطره و ظلمی که در معادلات جهانی وجود دارد برای هیچ انسانی قابل قبول نیست و همه ادیان باید در برابر این ظلم اقدامات هماهنگ داشته باشند. فروپاشی خانواده به عنوان سلول اصلی جامعه از جمله چالشهای است که ادیان باید در از افزایش آسیبهای آن جلوگیری کنند.
مدیر حوزههای علمیه عنوان کرد: ایران در منطقه در برابر تفکر انحرافی داعش ایستاد و امروز در برابر رژیم صهیونیستی ایستادگی میکند. ایران در کنار برادران اهل سنت در فلسطین میایستد و در مسیر دفاع از این عزیزان جان خود را فدا میکند و همگان وظیفه دارند در برابر ظلم رژیم صهیونیستی مقاومت کنند همان گونه که حاج قاسم سلیمانی این گونه بوده است.
اعرافی گفت: امیدواریم با همت بلند عالمان دینی، جهان آینده پیشرو، معنوی، اخلاقی و آمیخته با صلح و صمیمیت و تأمین کننده دنیا و آخرت انسانها باشد.
https://qomna.ir/?p=188857