- نویسنده : حسین همتی نژاد
- 13 تیر 1402
- کد خبر 190761
- ایمیل
- پرینت
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبرقم (قمنا)، تابستان سال ۱۴۰۰ بود که در چنین روزهای داغ و طاقتفرسایی، شاهد قطعی روزانه برق بخش خانگی در سه نوبت دوساعته بودیم.
در آن روزها اوج تدبیر دولت وقت برای مدیریت این موضوع، انتشار جدول خاموشیها بود که آن هم گاهی خارج از برنامه اعمال میشد و موجب شد تا مردم برای اعتراض به نحوه اعمال خاموشیها در مقابل مراکز مدیریتی شهر خود تجمع کنند.
به عبارتی زمانی کف مطالبات مردمی که قطعی برق، زندگی معمولیشان را مختل کرده بود؛ این شده بود که قطعی برق همان زمانی اعمال شود که از پیش اعلام شده است.
سیزدهم تیر سال ۱۴۰۰ بود که برق محل کارم صبح و برق منزل هم بعد از ظهر قطع شد؛ یعنی چهار ساعت در روز و این برای منی که به شدت گرمایی بودم و برای در امان ماندن از این آبوهوا از بسیاری از کارها و سرگرمیهایم چشمپوشی میکردم مساوی با «فاجعه» بود.
این موضوع را از آنجایی به یاد دارم که آن روز، بخشی از پروژهای که کلی برای آن وقت گذاشته بودیم به دلیل قطعی برق پرید و موجب شد تا با اعصابی خُرد محل کارم را ترک کنم که کمی پس از بازگشت به منزلم، برق آنجا نیز رفت و آزردگی خاطرم را مشدد کرد!
امروز اما هرچند شاهد شکسته شدن رکورد مصرف برق در کشور هستیم؛ با این حال با تلاشها و تدابیر اتخاذ شده توسط دولت سیزدهم، دیگر خبری از آن خاموشیها در بخش خانگی و تعطیلی کسب و کارها نیست.
در بخش صنعت نیز با مدیریت و برنامهریزیهای انجام شده بخش تولید همچنان ادامه دارد؛ این در حالی است که سالهای قبل به دلیل ضعف مدیریت و عدم سرمایهگذاری مناسب دولت پیشین در توسعه صنعت نیروگاهی، خاموشیهای برق به یک میهمان ناخوانده برای صنایع تبدیل شود و به تبع آن تولیدات صنعتی کشور سیر نزولی به خود بگیرد و روزبهروز فاصله بین عرضه و تقاضا بیشتر شود.
هر ساعت خاموشی حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان به صنایع متوسط خسارت مالی وارد میکند و این خسارت برای یک ماه بنگاه صنعتی به هزار میلیارد تومان میرسد؛ حال تصویر کنید در دولت روحانی کشور متحمل چه خسارتی سنگینی شده است!
امروز اما، محدودیتی در دوره اوج بار تابستان برای تأمین برق صنایع کوچک اعمال نخواهد شد و هرچند از صنایع واقع در شهرکها و سایر صنایع عمده نیز درخواست شده است تا تعطیلات پایان هفته خود را به روزهای کاری هفته موکول کنند؛ با این حال این صنایع نیز دیگر با قطعی ناگهانی برق مواجه نخواهند شد و زمانبندی خاموشیها به گونهای باشد که تولیدکنندگان کمترین آسیب را ببینند.
یکی از راههای سنجش موفقیت دولتها در کاهش مشکلات جامعه، تغییر اولویتهای مردم است و اینکه امروز در جامعه به جای اعتراض به خاموشی خارج از قاعده، صحبت دغدغههای مهمتری است نشان میدهد که دولت آیتالله رییسی توانسته است بسیاری از کمکاریهای دولت پیشین را رفع و رجوع کند.
https://qomna.ir/?p=190761