- نویسنده : حسین همتی نژاد
- 19 مهر 1402
- کد خبر 193334
- ایمیل
- پرینت
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبرقم (قمنا) به نقل از روابط عمومی معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی، حجتالاسلام والمسلمین عبدالله حسن زاده آملی چهارشنبه ۱۹ مهرماه در نشست خبری چهاردهمین دوره جشنواره بینالمللی «کتاب سلام» که در سالن سینما اشراق معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد، طی سخنانی اظهار کرد: قبلا ملاک کار ما برای انتخاب کتاب فارغ از خطکشیهای خاص کتابهایی بود که در جمهوری اسلامی به چاپ میرسد تا این آثار بررسی و آثار فاخر را معرفی کنیم.
رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره ادامه داد: خوشبختانه همان زمان این کار با استقبال روبرو شد و ناشران خودشان همت کردند و کتاب را برای جشنواره ارسال کردند. این حرکت ۱۳ سال بجز سال ۱۳۷۸ به صورت مدام برگزار شد.
وی بیان کرد: ۱۳ سال از سیزدهمین دوره گذشت و امروز در صدد برگزاری چهاردهمین دوره «کتاب سلام» هستیم. آن زمان که جشنواره شروع شد، قم به عنوان دومین مرکز ادبیات کودک و نوجوان کشور تبدیل شد. این را من نمیگویم و دوستان تهران هم روی این نکته صحه میگذاشتند.
حسن زاده آملی تصریح کرد: هدف ما این بود که آثار را بررسی کنیم و آثاری که نیاز بچهها بود، معرفی کنیم. البته در کنار آثار، نویسنده تشویق میشد و مسیری هم برای ناشران باز میشد.
این فعال فرهنگی افزود: سلام بچهها، پوپک و سنجاقک صرفا یک نشریه نبود بلکه راهی بود برای افرادی که میخواستند نویسند ادبیات کودک و نوجوان شوند. بعد از گذشت ۱۳ سال از سیزدهمین دوره، معاونت فضای مجازی هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم همت کردند که چهاردهمین دوره با همکاری کانون پرورش فکری کودکان و خانه کتاب ایران برگزار شود که اختتامیه آن پاییز سال جاری خواهد بود.
همچنین علی باباجانی دبیر چهاردهمین دوره جشنواره بینالمللی «کتاب سلام» در این نشست با اشاره به اینکه جشنواره بینالمللی «کتاب سلام» یک اتفاق مبارک است، گفت: دفتر تبلیغات اسلامی که دارای نشریات کودک و نوجوان با تاریخچه سیوچند ساله است، این جشنواره را با همکاری کانون پرورش فکری کودکان و خانه کتاب ایران برگزار خواهد کرد.
وی افزود: در زمینه کتاب سال حجت الاسلام والمسلمین حسنزاده زحمت کشیدند و تلاش جهادگرانهای بود که بنا به دلایلی متوقف شد و امسال چهاردهمین دوره آن برگزار می شود.
باباجانی بیان کرد: این جشنواره یک حرکت فرهنگی پایدار است و ما آمدهایم که خانواده را با کتاب آشتی دهیم و از طرفی بین نویسنده و ناشر ارتباط برقرار کنیم و امیدواریم حال کتاب و کتابخوانی خوب شود.
دبیر چهاردهمین دوره جشنواره بینالمللی «کتاب سلام» بیان داشت: ما آمدهایم تا پرچم ادبیات کودک و نوجوان دینی کشور را در قم به اهتزار در بیاوریم و همچنان پایتخت دوم ادبیات کودک نوجوان باشیم.
باباجانی یادآور شد: قبلا فراخوان میدادیم برای جشنواره اما امسال به خاطر محدودیت زمانی، خانه کتاب آثار را جهت بررسی در اختیار قرار داده است.
وی گفت: جشنواره از بخشهای مختلف همچون داستان، شعر، ترجمه، تصویرگری، بینالملل و معارف تشکیل شده است که این بخش معارف ویژگی خاص جشنواره ماست و برجستگی کار ما توجه به ادبیات دینی در آثار کودک و نوجوان است.
https://qomna.ir/?p=193334