×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

افزونه جلالی را نصب کنید.  .::.   برابر با : Thursday, 2 January , 2025  .::.  اخبار منتشر شده : 11 خبر

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبرقم (قم‌نا) به نقل از خبرگزاری ایرنا، صفدر نیازی روز شنبه در آیین گرامیداشت روز خاک در سالن‌ همایش‌های اتاق بازرگانی قم، بیان داشت: واقعیت این است که در سال‌های گذشته در خصوص آب اقدام‌های خوبی انجام شده‌ اما در حوزه حفاظت از خاک اقدام‌های لازم صورت نگرفته‌است.

وی با اشاره به این که آسیب‌های وارد شده به خاک یکباره خود را نشان می‌دهد،‌ افزود: خاک بسیار مهم است، اگر دنیای آب در اختیارمان باشد، اما خاک مناسب نداشته باشیم، نمی‌توانیم محصولات کشاورزی مورد نیازمان را تولید کنیم و تامین امنیت غذایی با مشکل مواجه می‌شود.

وی ادامه داد: از جمله آسیب‌های جدی در بحث خاک، کم شدن ماده عالی، شور شدن و فرسایش خاک است، در همین رابطه برای حفاظت بهتر از خاک ما باید بر اساس قانون نقشه خاک شناسی و وضعیت حاصلخیزی آن را در مناطق مختلف داشته باشیم.

نیازی گفت: این کار بسیار سنگین است و به میلیاردها تومان اعتبار و میلیون‌ها نمونه‌برداری نیاز دارد که البته بر اساس قانون تکلیف است و باید با مشارکت بخش خصوصی و بهره‌برداران در مناطق مختلف کشور و از جمله استان قم انجام شود.

وی با تاکید بر این که تهیه نقشه مطالعات خاک‌شناسی و بررسی وضعیت حاصلخیری آن برای موفقیت در اجرای طرح‌های کشاورزی ضروری است، افزود: وقتی هزینه تولید محصولات کشاورزی بالاست، ما باید قبل از شروع کار بدانیم در چه خاکی می‌توانیم بهترین کشت را داشته باشیم.

وی ادامه داد: آنقدر فعالیت‌های ترویجی باید در این موضوع صورت گیرد تا کشاورزان به این نتیجه برسند که داشتن نقشه مطالعات خاک و بررسی وضعیت حاصلخیزی آن برای تولید محصول ضروری است.

۱۰۴ هزار هکتار زمین کشاورزی در استان قم وجود دارد، از این میزان به طور میانگین ۶۴ هزار هکتار به زیر کشت می‌رود که ۴۲ هزار هکتار آن مزرعه و ۲۲ هزار هکتار آن باغ است.

به طور کلی بیش از ۱۴ هزار بهره‌بردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در این استان فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی قم در سال ۸۵۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی،‌ باغی،‌ دامی، شیلات و گلخانه‌ای است.

بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی را روستاییان استان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخش‌های مختلف قم را به خود اختصاص داده‌است.

https://t.me/qomna_com

https://www.instagram.com/qomna_com/

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.