- نویسنده : حسین همتی نژاد
- 06 دی 1402
- کد خبر 195624
- ایمیل
- پرینت
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبرقم (قمنا) به نقل از خبرگزاری تسنیم از قم، مهدی مصری عصر امروز در آیین اختتامیه نشست تخصصی «گردشگری سلامت» که با محور سه شهر قم، مشهد و شیراز در سالن امام علی( ع) ستاد دانشگاه علوم پزشکی برگزار شد، موضوعات موردبررسی در کارگروههای تخصصی را موردتوجه قرارداد و اظهار داشت: امیدواریم با توجه به بررسیهای انجامشده بتوانیم برنامهای ملی برای استانهای زائرپذیر در حوزه گردشگری سلامت تدوین کنیم.
وی ظرفیتهای استان قم را در توسعه گردشگری سلامت موردتوجه قرارداد و افزود: استان قم شهر حکمت و فقاهت بوده و با توجه به حضور بیش از ۲۰ میلیون زائر در شهر قم فرصت توسعه گردشگری سلامت را به قم داده و نیاز است زیرساختهای درمان و سلامت در شهر ایجاد و تکمیل شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم ادامه داد: علاوه بر جذابیتهای مذهبی بسیاری از خانوادههای کشورهای همسایه تمایل دارند فرزندانشان در این شهر ادامه تحصیل داده و بخشی از درمان خود را در این شهر دنبال کنند.
مصری شهر قم را در بعضی رشتههای پزشکی مانند نازایی و سرطان دارای کرسی علمی دانست و بیان کرد: در حال حاضر در شهر قم ۱۵۰۰ تخت بیمارستانی در حال ساخت است و دانشگاه نیز در حال پیگیری ۱۵۰۰ تخت دیگر است که میتواند بستر خوبی برای توسعه گردشگری سلامت باشد.
وی ادامه داد: شاخههای پزشکی معنوی، طب اسلامی و ایرانی نیز بهصورت جدی دنبال میشود که میتواند در تقویت گردشگری سلامت کمک بسیاری کند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم در پایان به تقویت بخش خصوصی نیز اشاره کرد و خاطر نشان کرد: ورود بخش خصوصی به گردشگری سلامت لازم و باید است زیرا این بخش میتواند ظرفیتهای بالقوه استان قم را در حوزه گردشگری سلامت بالفعل کرده تا شاهد رشد و تقویت این بخش در استان باشیم.
مسیر اقتصاد گردشگری سلامت به بخش خصوصی معرفی و تبیین شود
محمد جهانگیری دبیر نشست تخصصی سفر، زیارت و سلامت در آیین اختتامیه نشست تخصصی « گردشگری سلامت» که با محور سه شهر قم، مشهد و شیراز در سالن امام علی(ع) ستاد دانشگاه علوم پزشکی قم برگزار شد اظهار داشت: موضوع گردشگری سلامت و اقتصاد این حوزه مسئله مهمی است که باید بهصورت کلان به آن نگاه کنیم و در برنامه ششم نیز به آن توجه شده است.
وی هدفگذاری در این بخش را مهم دانست و بیان کرد: برای تحقق اهداف مشخصشده در برنامه ششم باید موانع رفع شود و مشکلات سیاسی و رفتارهای اجتماعی ما در کنار ایجاد بسترهای لازم با دقت و ریزبینی موردتوجه قرار گیرد.
مشاور عالی و اجرایی رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم یادآور شد: باید مسیر اقتصاد گردشگری سلامت بهخوبی به بخش خصوصی معرفی و تبیین شود و افرادی از اتاق بازرگانی، وزارت کشور، سازمان توسعه تجارت و هلالاحمر معرفیشده و بهصورت تخصصی مسیرها را تبیین کنند.
دبیر نشست تخصصی سفر، زیارت و سلامت تأکید کرد: نیاز به تشکیل یک کمیته تخصصی با حضور نمایندگان چهار بخش وزارت کشور، اتاق بازرگانی، سازمان توسعه تجارت و هلالاحمر بوده و این کمیته باید ذیل همین کارگروه تشکیل شود تا متقاضیان فعالیت در این حوزه بهخوبی هدایت شوند.
جهانگیری تشویق تشکیل، تشکلهای مردم را نیز بهعنوان تسهیلکنندگان توسعه گردشگری سلامت مطرح و تأکید کرد: برای توسعه گردشگری سلامت نیاز به مشوقهایی داریم که این کمیته این مشوقها را در همه حوزهها و در این چهار بخش میتواند مشخص کند تا بخش خصوصی به این حوزه ورود جدیتری داشته باشند.
وی تصریح کرد: برگزاری نشستهای تخصصی پایهگذاری شد و امیدواریم در سطح ملی این نشستها دنبال شود و شاهد اتفاقات خوبی در کشور باشیم و استقبال نهادها و دستگاههای مرتبط نوید این اتفاق را میدهد که میتوانیم جایگاههای سه شهر قم، شیراز و مشهد را در حوزه گردشگری تقویت کنیم.
دبیر نشست تخصصی سفر، زیارت و سلامت در پایان خواستار تشکیل دبیرخانه دائمی گردشگری سلامت در کشور شد و خاطرنشان کرد: تقویت گردشگری سلامت را با نگاه منطقهای آغاز کردهایم که با تشکیل دبیرخانه دائمی برای آن امیدواریم در کمترین زمان به سطح ملی و بینالمللی برسیم.
https://qomna.ir/?p=195624