×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

افزونه جلالی را نصب کنید.  .::.   برابر با : Thursday, 2 January , 2025  .::.  اخبار منتشر شده : 2 خبر

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبرقم (قم‌نا) به نقل از خبرگزاری ایرنا، حجت‌الاسلام حجت باشتنی روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار داشت: این نرم‌افزار یک کتابخانه تخصصی دیجیتال است که منابع آن را کتاب‌هایی تشکیل می‌دهد که ارتباط مستقیم با شناخت و فهم احادیث دارد.

وی افزود: این کتابخانه مشتمل بر مجموعه کتاب‌هایی است که به بیان دانش‌ها و مهارت‌هایی پیرامون حدیث در ۲ جنبه سند و متن جهت ارتباط سنجی و فهم حدیث می‌پردازد.

باشتنی، نرم‌افزار فوق را شامل مهمترین منابع علوم حدیثی از شیعه و اهل سنت دانست و گفت: این نرم افزار در قالب کتابخانه در اختیار کاربران قرار خواهد گرفت.

مدیر گروه علمی مرکز کامپیوتری نور با تبیین ضرورت‌ها و هدف‌های تولید این نرم‌افزار خاطرنشان کرد: این نرم‌افزار کتاب‌های حدیثی شیعه و اهل سنت در بستر واحد است، در حقیقت، نرم‌افزاری است که زمینه ارائه مهمترین کتاب‌های علوم حدیثی شیعه و سُنی به پژوهشگران و به‌ویژه حدیث پژوهان را فراهم می‌کند.

وی گردآوری و آسان‌سازی دسترسی به منابع علوم حدیثی را دومین هدف از تولید و عرضه این نرم‌افزار عنوان کرد و گفت: ارائه فهرستی از واژگان و اصطلاح‌های تخصصی حدیث نیز دیگر هدف تولید آن است.

باشتنی، محتوای این نرم‌افزار را مورد اشاره قرار داد و یادآور شد: نرم‌افزار مذکور مشتمل بر ۴۲۷ عنوان کتاب و رساله در ۵۵۰ جلد از مهمترین منابع شیعه و اهل سنت در موضوع مختلف علوم حدیث مانند تاریخ‌الحدیث، درایه‌الحدیث و یا مصطلح‌الحدیث، فقه‌الحدیث، علل‌الحدیث و نقل‌الحدیث است.

وی تصریح کرد: یکی از قابلیت‌های این نرم‌افرار، کارپوشه اصطلاح‌ها و واژگان حدیث و رجال است.

وی در بیان محتوای این کارپوشه اظهار کرد: بالغ بر چهار هزار و ۵۰۰ اصطلاح تخصصی حدیث و رجال از ۱۹ عنوان کتاب استخراج شده است.

حجت‌الاسلام باشتنی گفت: نرم‌افزار کتابخانه تخصصی علوم حدیث، مانند سایر نرم‌افزارهایی که از سوی مرکز تحقیقات کامپیوتری نور ارائه می‌شود، از امکاناتی نظیر موتور جست‌وجوی پیشرفته، اولویت‌دهی به پاسخ‌ها، مشابه‌یابی متن انتخابی با امکان تعیین درصد مشابهت و ایجاد میز پژوهشی جهت انجام و ثبت پژوهش‌های کاربر برخوردار است.

وی ادامه داد: ارائه اطلاعات کتاب‌شناسی و گزارش اجمالی درباره محتوای منابع، شرح حال نویسندگان، دسترسی به ابزار پژوه‌نگار و به‌روزرسانی از طریق اینترنت و ارسال نظر، پیشنهاد و انتقاد توسط کاربران نیز از جمله قابلیت‌های دیگر این نرم‌افزار به شمار می‌آید.

باشتنی با یادآوری اینکه این نسخه شماره یک نرم‌افزار کتاب‌خانه علوم حدیث است بیان داشت: در چشم‌اندازی که در نظر گرفته‌ایم، تلاش ما این است در نسخه‌های بعدی، شاهد ارتقای محتوای کتابخانه و افزایش تعداد منابع آن باشیم.

وی ادامه داد: کارتابل و کارپوشه اصطلاح‌ها را نیز ارتقا داده و کتاب‌های بیشتری ارائه خواهیم داد.

وی تصریح کرد: ساختار و محتوای مباحث علوم حدیث را در قالب درختواره تخصصی نیز به کاربران عرضه خواهیم کرد.

وی بیان کرد: نرم‌افزار کتاب‌خانه تخصصی علوم حدیث ساعت ۱۰ چهاردهم دی‌ماه جاری در سالن اجتماعات این مرکز، طی آیینی با سخنرانی آیت‌الله سید علی قاضی عسکر رئیس موسسه علمی فرهنگی دارالحدیث رونمایی می‌شود.

https://t.me/qomna_com

https://www.instagram.com/qomna_com/

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.