- نویسنده : حسین همتی نژاد
- 26 خرداد 1403
- کد خبر 199350
- ایمیل
- پرینت
مهدی هواسی
مهدی نظرزاده، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم در گفتوگو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی خبرقم (قمنا)، پیرامون آخرین وضعیت منابع تامینکننده آب استان، اظهار کرد: بیشتر میزان آب مورد نیاز قم با صرف هزینه و تلاش بسیار از منابع خارج استان تامین میشود و همین نکته لزوم صرفهجویی در سرانه مصرف آب در قم را به خوبی نشان میدهد.
وی با بیان اینکه متوسط مصرف آب به ازای هر نفر در قم، ۲۴۰ لیتر در شبانهروز است، تصریح کرد: با توجه به شرایط خاص استان قم، این عدد مقدار بالایی را است و بههمین خاطر با مشارکت تمامی شهروندان میبایست کاهش یابد.
نظرزاده همچنین در پاسخ به خبرنگار قمنا میزان پرشدگی سدهای تامینکننده آب مورد نیاز استان را مورد توجه قرار داد و در ادامه افزود: با توجه به بارشها در سال آبی جاری و تخصیص متناسب آب ورودی به استان در فصول گرم و خشک، قطعی آب نخواهیم داشت.
وی با بیان اینکه ۸۶ درصد از آب شرب استان قم از سد کوچری و مابقی از منابع محلی آب همچون سد ۱۵ خرداد، چاههای شهری و چاههای دشت علیآباد تامین میشود، خاطرنشان کرد: سهمیه در نظر گرفته شده استان از سد کوچری ۸۷ میلیون متر مکعب در سال جاری بود که با رایزنیهای انجام گرفته و همچنین نزولات جوی مناسب، این سهمیه به ۱۰۳ میلیون متر مکعب افزایش یافت.
نظرزاده در ادامه به آخرین وضعیت سد ۱۵ خرداد اشاره کرد و در این باره توضیح داد: سد ۱۵ خرداد ظرفیت ذخیره ۲۰۰ میلیون متر مکعب آب را داراست؛ اما در حال حاضر تنها ۳۲ میلیون متر مکعب آب پشت این سد ذخیره شده است.
وی افزود: از ۳۲ میلیون متر مکعب آب ذخیره شده در پشت سد ۱۵ خرداد، فقط ۱۶ میلیون متر مکعب قابل برداشت است و با این حساب این سد، کمتر از ۱۰ درصد از حجم کل، آب دارد.
نظرزاده همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار قمنا پیرامون میزان بالای برداشت آب از منابع زیرزمینی و تبعات خسارت بار و جبران ناپذیر این موضوع، گفت: در صورتی که آب مورد نیاز استان از سدها تامین شود، استفاده از آب چاههای نیز کاهش مییاب
وی اضافه کرد: در حال حاضر به دنبال طرحی با عنوان «علاج بخشی» هستیم که هدف آن استفاده از آبهای سیلابی و انتقال ۱۸۰ میلیون مترمکعب برای مصارف استان قم است.
https://qomna.ir/?p=199350