به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبرقم (قمنا)، بر اساس آخرین آمار میزان پرشدگی سد ۱۵ خرداد به عنوان یکی از سدهای حوزه قمرود فقط ۲۵ میلیون مترمکعب معادل ۱۳ درصد از حجم کل سد است.
علاوه بر این، میزان حجم آب پشت این سد نسبت به سال گذشته با کاهش ۲۹ درصدی مواجه بوده است که این آمار حاکی از وخامت اوضاع این سد دارد.
همچنین میزان پرشدگی سد کوچری به عنوان دیگر سد حوزه قمرود و یکی از منابع تامین کننده آب استان قم، برابر با ۱۳۴ میلیون مترمکعب معادل ۵۵ درصد است.
میزان حجم آب پشت این سد نیز نسبت به سال گذشته با افزایش یک درصدی همراه بوده است که این آمار نشان میدهد علیرغم افزایش بارشهای سال گذشته، اتفاق محسوسی برای این سد رخ نداده اس
اما میزان بارشها از ابتدای سال آبی جاری در استان قم مطلوب بوده است و عدد ۱۱ میلیمتر را نشان میدهد که این میزان نسبت به سال گذشته ۶۳۳ درصد و نسبت به میانگین بلند مدت (۵۵ سال) ۲۶۷ درصد افزایش داشته است.
هرچند میزان این بارش در نگاه کلی ناچیز است و برای سنجش افزایش یا کاهش بارش باید تا پایان سال آبی جاری صبر کرد و نتیجه نهایی را در نظر گرفت.
شایان ذکر است ۸۶ درصد از آب شرب استان قم از سد کوچری و مابقی از منابع محلی آب همچون سد ۱۵ خرداد، چاههای شهری و چاههای دشت علیآباد تامین میشود. همچنین میزان بارشها بر اساس سال زراعی لحاظ میشود و بازه زمانی سال زراعی و سال آبی از اول مهر تا ۳۱ شهریور سال بعد است.