- نویسنده : مهدی محمدی
- 02 آبان 1403
- کد خبر 201836
- ایمیل
- پرینت
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبرقم (قمنا)، اظهارنظرهای گاه و بیگاه محمدتقی فاضل میبدی درخصوص مسائل مختلف و حتی اتهام زنی های مختلف این روحانی اصلاح طلب به دیگران و عقبنشینی از گفته خود پس از اعتراض افکار عمومی، بهانهای شد تا گفتوگو با یک روانشناس به بررسی علل بروز اختلالات رفتاری در فضای مجازی بپردازیم که در ادامه میخوانیم.
عطایی در پاسخ به این سوال که «آیا اظهارنظرهای جنجال برانگیز اما بدون سند افراد درخصوص مسائل گوناگون رفتارها میتواند نشانهای از اختلال فکری باشد، خاطرنشان کرد: درخصوص فرد نامبرده بدون انجام بررسی های موردی و روان شناختی نمی توان اظهار نظر کرد، ولی به طور کلی انجام این گونه از رفتارها می تواند ناشی از یک اختلال شخصیتی باشد که در روانشناسی به آن «اختلال شخصیت خودشیفته» و «نارسایی در خودآگاهی» گفته میشود. افراد مبتلا به این نوع اختلالات، غالباً خود را صاحب صلاحیت در همه زمینهها میدانند، در حالی که فاقد دانش تخصصی و دقیق هستند.
وی اضافه کرد: در اختلال شخصیت خودشیفته، افراد به صورت مداوم نیاز به تحسین و توجه دیگران دارند و وقتی این نیاز برآورده نشود، ممکن است به اظهارنظرهای جنجالی، توهینآمیز یا پرخاشگرانه روی آورند. از سوی
دیگر، برخی افراد به دلیل ناتوانی در پذیرش تفاوتها یا انتقاد، به پرخاش و توهین نسبت به دیگران میپردازند.
این روانشناس همچنین در خصوص نقش فضای مجازی در بروز و تشدید این اختلالات، گفت: فضای مجازی بهدلیل عدم وجود محدودیتهای سنتی در ارتباطات و بیان نظرات، بستری مناسب برای افرادی است که دچار مشکلات شخصیتی هستند. این افراد ممکن است از طریق این فضا احساس قدرت بیشتری پیدا کنند و خود را در هر موضوعی صاحبنظر بدانند.
وی در پایان عدم وجود قوانین مشخص و همچنین نبود آموزشهای لازم برای استفاده صحیح از این فضا را از جمله عوامل تشدید چنین رفتارهایی توصیف کرد.