- نویسنده : محمدحسین شاهمرادی
- 12 آذر 1403
- کد خبر 203047
- ایمیل
- پرینت
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبرقم (قمنا) به نقل از خبرگزاری ایرنا، محمد رضا حاجی رضا روز دوشنبه پیرامون وضعیت پرورش آبزیان در قم بیان کرد: در استان قم تعداد ۳۴۴ نفر بهصورت مستقیم در ۳۲۵ واحد به فعالیت آبزی پروری اشتغال دارند و ما به دنبال گسترش تولید محصولات این حوزه با افزایش سطح سرمایه گذاری بخش خصوصی هستیم.
وی با اشاره به این که رتبه تولید ماهیان سردابی و گرمابی قم در کشور بهترتیب ۲۶ و ۱۱ میباشد در خصوص عملکرد حوزه شیلات استان در سال ۱۴۰۲، افزود: سال گذشته ۲ هزار و ۵۰۰ تُن انواع آبزیان پرورشی شامل یکهزار و ۱۸۹ تُن ماهیان گرمابی و ۸۷۲ تُن ماهیان سردابی، ۳۷۱ تُن ماهی تیلاپیا و ۶۸ تُن ماهی خاویاری در استان قم تولید شدهاست.
وی تاکید کرد: فعالیت پرورش ماهی در استان قم بهصورت تلفیقی و همسو با فعالیت کشاورزی است؛ در این راستا آب کشاورزی قبل از استفاده برای تولید محصولات کشاورزی، از استخرهای دومنظوره ذخیره آب کشاورزی عبور نموده و بسته به میزان کمیت و کیفیت آب، پرورش انواع ماهیان گرمابی، سردابی، خاویاری و ماهیان زینتی انجام میشود.
حاجی رضا گفت: با انجام اندک تمهیدات در استخرهای ذخیره آب کشاورزی میتوان ضمن تامین هدف ذخیره آب کشاورزی و مدیریت آبیاری مزارع، امکان پرورش ماهی به نحو مطلوب را فراهم نمود.
وی افزود: محدودیت منابع آبی در قم موجب شده تا استفاده از روشهای نوین آبزیپروری، گسترش مکانیزاسیون استخرها، بهرهگیری از سامانههای تصفیه فیزیکی و بیولوژیکی آب، مدیریت بهینه بهداشت، نصب اینورتر در چاه های کشاورزی و پرورش گونههای مناسب با شرایط اقلیمی استان، برای افزایش تولید آبزیان مورد توجه باشد.