- نویسنده : محمدحسین شاهمرادی
- 28 آذر 1403
- کد خبر 203463
- ایمیل
- پرینت
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبرقم (قمنا) به نقل از ایرنا، نعمت الله امانی روز چهارشنبه افزود: این طرح که از ۱۲ آبان آغاز شده، تا ۳۰ آذرماه ادامه خواهد داشت و در ۲۲۰ روستای ساکن و حدود ۱۷۰ نقطه با ظرفیتهای تولید کشاورزی در سطح قم اجرا میشود.
وی به این نکته نیز اشاره کرد که بیش از ۹۵ درصد عملیات میدانی سرشماری عمومی کشاورزی در سال ۱۴۰۳ تکمیل شدهاست.
وی با اشاره به اهمیت سرشماریهای ۱۰ساله در شناسایی دقیق ظرفیتها و نیازهای کشاورزان، اظهار کرد: در سطح روستاهای استان قم بیش از ۱۵ هزار خانوار زندگی میکنند که نقش زیادی در تولیدات کشاورزی دارند.
امانی با اشاره به بهرهوری بالای بخش کشاورزی قم افزود: حدود ۷.۵ درصد از تولید ناخالص داخلی استان توسط فعالان این بخش تولید میشود که نشاندهنده اهمیت کشاورزی در اقتصاد قم است.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامهریزی استان قم همچنین به استفاده از فناوریهای نوین در این دوره از سرشماری اشاره کرد و گفت: این اولین بار است که سرشماری عمومی کشاورزی با استفاده از تبلت و بدون نیاز به شیوههای کاغذی انجام میشود که این امر موجب تسهیل در جمعآوری دادهها و ادغام اطلاعات ثبتی و میدانی میشود.
وی ادامه داد: دادههای حاصل از این سرشماری میتواند در بهبود برنامهریزیها و توسعه زیرساختهای خدماتی کشاورزی استان نقش بسیار مهمی ایفا کند.
امانی افزود: اطلاعات جمعآوریشده از سرشماری، دقیقاً بر اساس ظرفیتها و ویژگیهای محلی در بخشهای مختلف استان قم تهیه میشود و در تصمیمگیریهای آینده در بخش کشاورزی نقشی تعیینکننده خواهد داشت.
وی تاکید کرد که تمامی دادههای این سرشماری به صورت محرمانه باقی میماند و هیچ نهادی دسترسی به این اطلاعات نخواهد داشت.
وی همچنین از جمعآوری اطلاعات جامع از بهرهبرداران کشاورزی و انواع محصولات از جمله محصولات سالانه، دائمی، دامداری، گلخانهای، آبزیان خوراکی، پرورش طیور، کرم ابریشم و زنبورعسل خبر داد.