
- نویسنده : محمدحسین شاهمرادی
- 28 آذر 1403
- کد خبر 203475
- ایمیل
- پرینت
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبرقم (قمنا) به نقل از ایرنا، محمد رضا حاجی رضا روز چهارشنبه پیرامون خواص کینوا بیان کرد: این گیاه سرشار از پروتیئن و سایر مواد مورد نیاز بدن است و ارزش غذایی بالایی در راستای حفظ سلامت افراد دارد، بنابراین در بازار محصولی پرتقاضا به شمار میآید و تولید آن دارای مزیت اقتصادی است.
وی افزود: در سه سال گذشته سازمان جهاد کشاورزی بر اساس برنامه الگوی کشت استان استفاده از اقلام گیاهی پربازده و متناسب با شرایط آبوهوایی قم را در دستور کار خود قرار دادهاست که در همین رابطه کشت گیاه کینوا با همکاری کشاورزان در دستور کار قرار گرفت.
وی ادامه داد: اکنون برخی از کشاورزان نمونه استان که در زمینه کشت کینوا فعالیت میکنند، تجهیزات مورد نیاز برای فرآوری این محصول را نیز در مزرعه خود در اختیار دارند و این کار موجب افزایش سوددهی تولید کینوا در قم شدهاست.
گیاه کینوا قدمتی پنجهزار ساله دارد و بسیار سبکتر و خوش هضمتر از دانههایی چون برنج است و منبع غنی پروتئین، منیزیم، فیبر، فسفر، ویتامین ب ۲، پتاسیم و دیگر مواد معدنی مانند آهن است. کینوا سرشار از مواد پروتئینی است ولی مقدار کالری خیلی کمی دارد.
کینوا از دسته گیاهان دارویی نیز هست و علاوه بر دانه از برگ تازه این گیاه هم به عنوان سبزی خوردن و یا به صورت پخته استفاده میشود.