- نویسنده : محمدحسین شاهمرادی
- 10 دی 1403
- کد خبر 203967
- ایمیل
- پرینت
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبرقم (قمنا) به نقل از ایرنا، سعید محمدی روز دوشنبه افزود: همچنین در این مدت، ۸۶ هزار و ۴۸۹ تُن آرد تولید شده در کارخانههای آردسازی قم براساس سهمیههای تعیین شده برای پخت نان مورد نیاز مردم، میان نانواییهای استان توزیع شد.
وی با اشاره به این که علاوه بر گندم و آرد، وضعیت تامین و توزیع سایر کالاهای اساسی مورد نیاز مردم نیز در استان قم مناسب است، افزود: در همین رابطه طی ۹ ماهه سپری شده از سالجاری چهار هزار و ۴۳۶ تُن برنج و شکر برای مدیریت بازار در قم عرضه گردید.
وی تاکید کرد: در استان قم برای تامین و تدارک کالاهای اساسی به خصوص گندم و آرد با هیچ محدودیت و مشکلی مواجه نیستیم و همچنین برای تامین هرچه بهتر این کالاها در مواقع خاص همچون اعیاد شعبانیه، ماه مبارک رمضان و ایام پایانی سال نیز پیشبینیهای لازم انجام شدهاست.
نان بخش مهمی از غذای اصلی و پایه مردم جهان را تشکیل میدهد، در کشور ایران نیز نان قوت غالب و غذای اصلی مردم محسوب میشود. نان در مقایسه با بسیاری از مواد غذایی مثل گوشت و شیر دارای چگالی انرژی بیشتری است.
بنابراین نان یک محصول غذایی است که در امنیت غذایی جامعه از جایگاه ویژهای برخوردار است. روزانه قسمت اعظمی از انرژی، پروتئین (تامین بیش از ۴۵ درصد نیاز روزانه)، املاح معدنی همچون فسفر و ویتامینهای گروه B مورد نیاز ما از طریق نان تأمین میشود.
طبق آمارهای ارائه شده مصرف سرانه نان در کشور حدود ۱۱۴ کیلوگرم در سال (معادل ۳۱۰ گرم در روز) است، که حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد انرژی دریافتی و حدود ۴۵ درصد پروتئین روزانه را تامین میکند. در اقشار کم درآمد که نان بیشتری مصرف میکنند تا ۶۰ درصد پروتئین روزانه از نان تامین میشود.
هم چنین بیش از ۳۰ درصد کلسیم و فسفر روزانه که در افراد فقیر به ۴۵درصد هم میرسد از نان روزانه تامین میشود، میانگین مصرف سرانه نان در جهان حدود ۶۵ کیلوگرم و مصرف سرانه سالانه نان در ایران ۳۷ درصد بیش از متوسط مصرف سرانه سالانه کشورهای خاورمیانه است.
با توجه به اهمیت این موضوع دست اندرکاران حوزه سلامت ضرورت پخت نان کامل و سالم را یادآور شده و تاکید کردند که آرد سفید خاصیت لازم را ندارد.
در همین رابطه تولید نان کامل (دارای سبوس بالا) به دلیل مزایایی که برای سلامتی دارد، به صورت جدی در کانون توجه مسئولان استان قم قرار گرفته و آنان تلاش دارند ضمن تشکیل قرارگاه نان کامل و تشویق مردم به استفاده از این نوع نان، علاوه بر ارتقا سطح سلامت عمومی مردم، میزان شیوع بیماریهای گوارشی در استان را کاهش دهند.
به طور کلی حدود ۹۴۰ نانوایی در سطح شهر و مناطق مختلف قم فعال است و نانوایان در این استان انواع نان های مورد علاقه مردم را تولید میکنند.
پنج کارخانه تولید آرد نیز در قم فعال میباشد و میزان آرد مصرفی نانواییها در این استان در هر ماه حدود ۱۰ هزار تُن است.
https://qomna.ir/?p=203967