- نویسنده : مهدی محمدی
- 20 دی 1403
- کد خبر 204374
- ایمیل
- پرینت
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبرقم (قمنا)، مهدی مجاهد شامگاه چهارشنبه نوزدهم دی ماه در نشست بصیرتافزایی که به همت مجمع همافزایی جوانان انقلابی در مسجد حضرت زینب(س) پردیسان قم برگزار شد، با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در دیدار با مردم قم، اظهار کرد: در این دیدار رهبر انقلاب به تبیین و امیدآفرینی اشاره داشتند و در شرایط فعلی کشور این دو عنصر را راهگشا و حیاتی توصیف کردند.
وی با اشاره به وقایع پس از وقایع فتنه ۸۸، تصریح کرد: در این زمان که با ریاست جمهوری اوباما و حکمرانی دموکراتها بر آمریکا همزمان شده بود، دوره جدیدی از تحریمها با عنوان تحریمهای فلجکننده علیه ملت ایران آغاز شد و این سطح از تحریمها به این گستردگی علیه هیچ کشوری از جمله جمهوری اسلامی ایران اعمال نشده بود.
مجاهد با بیان اینکه نتیجه این تحریمها در کنار ضعف مدیریتی دو سال انتهایی دولت وقت جهش حدود ۳۰۰ نرخ دلار از ۸۰۰ الی ۹۰۰ تومان تا ۳۶۰۰ تومان بود، خاطرنشان کرد: در جریان انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ جریانی با اعتراض و انتقاد به دولت حاکم رای آورد که شعارش مذاکره مستقیم با کدخدا بود.
وی با بیان اینکه دولت آقای روحانی معتقد بود که اگر جلوی تحریمها گرفته نشود، هر روز این وضعیت بدتر میشود، گفت: شاید آن روزها تلقی این بود که اجازه مستقیم با آمریکا به این سرعت داده نشود؛ اما در آن روزها مقام معظم رهبری با کلید واژه نرمش قهرمانانه این مجوز را صادر کردند و دلیل آن اعتماد و تلقی عموم به رفع مشکلات با غرب از طریق مذاکره بود.
مجاهد با اشاره به نتایج مذاکرات مستقیم با غرب، اضافه کرد: در دو سال اول دولت روحانی یک امیدی در دل مردم ایجاد شده بود، و در نهایت ماحصل آن برجام شد؛ مردم درخیابان به شادی پرداختند که اتفاقی که در ۴۰ سال گذشته نیوفتاده بود، رخ داد و قرار بود زندگی مردم رونق بگیرد.
معاون دولت سیزدهم در ادامه اظهارات خود با بیان اینکه این روند بسیار فراینده و پرشتاب بود و مردم منتظر بودند که ثمرات این وعده را ببینند، عنوان کرد: تا اینکه در آمریکا جمهوریخواهان رای آوردند و ترامپ اعلام کرد که برجام را قبول ندارد و تمام آمال دولتمردان وقت برای بهبود وضع کشور را نیست و نابود کرد.
وی در چرایی این ناامیدی تفکر غربگرا با روی کار آمدن دولت اول ترامپ توضیح داد: از ابتدا منازعه بین دو گروه برای اداره کشور بوده است، یک ایده اصلی انقلاب اسلامی است که همواره معتقد بوده که ما ظرفیتهای زیادی در کشور داریم که ما میتوانیم با استفاده از ظرفیتهای خود با به خودکفایی و استقلال برسیم؛ در مقابل اما ایده دوم، این گفتمان را یک شعار معرفی میکند و اظهار میدارد که امکان رسیدن عملی به آن وجود ندارد؛ برای همین باید از یک سری از آرمانها تنازل کرد.
مجاهد با بیان اینکه در دولتهای یازدهم و دوازدهم، مسئله این تفکر هستهای بود و پس از آن به برجام ۲ و ۳ اشاره میکرد، ابراز کرد: اما امروز با این تصور که جبهه مقاومت تضعیف شده است، موضوعی را که برای آمریکاییها جذاب و قابل مذاکره باشد را فلسطین میداند.
وی با بیان اینکه این تفکر انقلاب اسلامی را شعارزده و جنگطلب میداند، ادامه داد: برای همین پس مواضع ترامپ، برخی اعضای دولت آقای روحانی میگفتند که ادامه دولت آقای روحانی به صلاح نیست و در آن ایام خود عناصر سیاسی اصلی دولت آقای روحانی بودند که موضوع استعفا را در فضای سیاسی مطرح کردند.
مجاهد در توضیح شرایط کشور در دولت دوم آقای روحانی، بیان کرد: در آن روزها روند مدیریت اجرایی کشور دچار یک بن بست اساسی شده بود و ایده مرکزی دولت وقت شکست خورده بود. کار به یک جایی رسیده بود که فروش نفت به زیر ۵۰۰ هزار بشکه در روز رسیده بود. از طرفی در فضای مدام به اخبار فساد وابستگان مقامات دامن زده میشد و یک فضای ناامیدی و تلخی در کشور ایجاد شده بود.
وی در بخش دیگری از اظهارات خود وقایع سال آبان ۹۸ را مورد توجه قرار داد و در ادامه اظهار کرد: در وقایع سال ۹۸ و انتشار هشتگ من پشیمانم از سوی برخی سلبریتیهای حامی دولت روحانی، سیاسیون غربگرا به صراحت از فروپاشی ساختار حاکم صحبت میکردند. در آن ایام تقریبا تمام نتایج افکارسنجی مراکز مختلف از سرمایه اجتماعی روند منفی را نشان میداد و تنها روندی که سیر ایستایی داشت، مسئله امنیت بود.
معاون دولت سیزدهم اضافه کرد: به این معنی که مردم مدام ناامیدتر میشدند و اعتماد خودشان را به مسئولین از دست میدادند. در آن جلسه یکی از اساتید دانشگاه امام حسین(ع) چندین آمار جهانی را تهیه کرده که نشان میداد اوضاع ایران در بسیاری از شاخصها بد نیست و حتی رتبههای تک رقمی دارد.
مجاهد ادامه داد: پس از این جلسه یکی از مسئولین که امروز سمت رده یک دارد، در گوش من گفت که به آمارها دلخوش نباشید، چراکه شوروی نیز همین گونه بود؛ ولی در نهایت سقوط کرد. حرف این است که در عمق جان برخی مسئولین کشور در بن بست قرار دارد و همزمان که کرونا آمد و به مصیبتهای قبلی اضافه شد و حتی مسئولان نظام نیز نسبت به این موضوع گلایهمند شده بود و هیچ چشماندازی را متصور نبودند.
وی با بیان اینکه در آن برهه خرید واکسن به اجازه وزارت خزانهداری آمریکا منوط شده بود، تصریح کرد: از طرفی گفته میشد که پولی برای واکسن نیست؛ ذخایر گندم کشور نیز کم بود و دلیل آن نیز نبود ارز اعلام میشد و در خصوص روغن و گوشت نیز همین گونه بود.
مجاهد با اشاره به انتصاب شهید آیتالله سید ابراهیم رییسی به عنوان رییس دستگاه قضا از سوی رهبر انقلاب، گفت: پس از انتصاب آیتالله رییسی به عنوان رییس قوه قضاییه، هیچ پرونده فسادی زیر میز باقی نماند و تمامی این پروندهها رسیدگی شد. به گواه تمامی نظرسنجیهای داخلی و خارجی، این اقدام موجب امیدآفرینی در جامعه و افزایش اعتماد به دستگاه قضا و امیدآفرینی در مبارزه فساد در جامعه شد.
مجاهد در خصوص انتخاب آیتالله رییسی به عنوان رییس دولت سیزدهم، ابراز کرد: در مقام ریاست جمهوری نیز ایشان منطق نمیشود در دولتش وجود نداشت و به عنوان اولین قدم، واکسن کرونا به تعداد زیاد وارد کرد و باعث شد تا این بیماری ریشهکن شود و پس از سالها شاهد رشد شاخصهای اقتصادی در کشور باشیم.
https://qomna.ir/?p=204374