×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

افزونه جلالی را نصب کنید.  .::.   برابر با : Wednesday, 5 February , 2025  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
قم یکی از قطب‌های دامداری کشور است

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبرقم (قم‌نا) به نقل از خبرگزاری ایرنا، محمد رضا حاجی رضا روز یکشنبه در این خصوص بیان کرد: بیش از ۴۰ درصد ارزش‌افزوده تولید بخش کشاورزی استان قم مربوط به دام و طیور می‌باشد که این نکته نشان‌ می‌دهد سرمایه‌گذاری خوبی در این حوزه انجام‌ شده‌است.

وی افزود: هدف فعالیت‌های جهاد کشاورزی قم تأمین امنیت غذایی است، این استان به‌واسطه نزدیکی به بازار پایتخت و منابع غنی ژنی در بخش دام و طیور ظرفیت خوبی دارد،‌ همچنین در کنار سرمایه‌گذاری مناسبی که در بخش دام و طیور صورت گرفته، در این بخش ۱۵ هزار نفر اشتغال مستقیم و حدود ۳۰ هزار نفر اشتغال غیرمستقیم ایجاد شده‌است.

در ادامه این مصاحبه به مناسبت دهه مبارک فجر راجع به ظرفیت‌های بخش کشاورزی قم با رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان به گفت‌وگو پرداختیم.

فلسفه شکل‌گیری جهادسازندگی چه بود؟

رییس سازمان جهاد کشاورزی قم پاسخ داد: با پیروزی انقلاب اسلامی و تشکیل نهاد مقدس جهاد سازندگی به فرمان حضرت امام خمینی(ره) یکی از مسئولیت‌هایی که بر عهده جهاد سازندگی قرار گرفت آبادانی روستاها بود.

وی افزود: وقتی روند فعالیت‌ها و کارکردهای جهاد سازندگی را بررسی می‌کنیم متوجه می‌شویم در دهه اول انقلاب پیشرفت‌های خوبی انجام شده‌است در حوزه سامان‌دهی روستاها و حل مشکلات و مسائل زیربنایی روستاها پیشرفت‌های خیلی خوبی انجام شد از جمله این پیشرفت‌ها در استان قم قابل مشاهده‌است.

وی ادامه داد: مصادیق آن را می‌توان در بحث برق‌رسانی، آب‌رسانی، گازرسانی، ساخت حمام، احداث راه روستایی، احداث ابنیه، فعالیت‌های فرهنگی، بهداشتی و آسفالت جاده‌ها، تأمین آب آشامیدنی ذکر کرد.

حاجی رضا گفت: در حوزه فعالیت‌های کارکردی و زیربنایی مسائل و مشکلاتی در حوزه روستایی وجود داشت و عدالت در خدمت‌رسانی به مردم در دوران پهلوی رعایت نمی‌شد؛ اما جهاد سازندگی در روستاهای قم عدالت را به منصه ظهور گذاشت و کارهای بسیار خوبی انجام داد.

وی بیان کرد: در حوزه آب آشامیدنی و عملیات آب‌رسانی از جمله مطالعه، تأمین منابع و خط انتقال آب به روستاها، جهاد سازندگی نقش ماندگاری داشت و این کار را در ۱۸۵ روستای قم عملیاتی کرد.

وی ادامه داد: در حوزه حمام روستایی قبل از پیروزی انقلاب اسلامی تنها ۱۴ روستای قم دارای حمام بود؛ اما بعد از انقلاب با فعالیت جهاد سازندگی ۱۶۴ روستای از حمام روستایی بهره‌مند شدند، در حوزه برق‌رسانی که یک نیاز اولیه بود قبل از انقلاب ۱۲ روستا برق داشت؛ اما بعد از پیروزی انقلاب ۱۸۱ روستا از نعمت برق برخوردار شدند.

حاجی رضا گفت: همچنین جهاد سازندگی خدمات بسیار زیادی به مجموعه عشایری قم ارائه کرد، مجموعه عشایری یک جمعیت ۲۰۵ خانواری بود که نیازمندی‌هایی مانند تأمین آب،  حمام، راه و واکسیناسیون دام‌ها را داشتند که مجموعه جهاد سازندگی در راستای وظیفه ذاتی خود این خدمات عمومی را انجام داد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.