![از حواشی یک مسابقه فوتبال تا دستور ساواک برای اختلافافکنی میان تُرک و فارس در قم از حواشی یک مسابقه فوتبال تا دستور ساواک برای اختلافافکنی میان تُرک و فارس در قم](https://qomna.ir/wp-content/uploads/2025/02/111-700x355.jpg)
- نویسنده : مهدی محمدی
- 14 بهمن 1403
- کد خبر 205122
- ایمیل
- پرینت
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبرقم (قمنا)، ماجرا از این قرار است که در جریان برگزاری مسابقه فوتبال میان تیمهای تراکتور و پرسپولیس، برخی از تماشاگران دو تیم به توهینهای قومیتی علیه یکدیگر پرداختند.
چاشنی اختلافات قومیتی این حواشی با سواستفاده رسانههای برخی کشورها همسایه همراه شده است و این رسانهها با ضریب دادن به اتفاقات رخ داده در جریان یک مسابقه فوتبال به دنبال ایجاد گسلهای قومیتی در کشورمان هستند.
تفرقه بیانداز و حکومت کن!
تنشهای قومی برای قدرتهای بیگانه همواره بستری برای نفوذ و حکمرانی بوده است. همه ما سیاست انگلیسی «تفرقه بیانداز و حکومت کن» را شنیدهایم؛ عبارتی که در کشور ما حتی به ضربالمثل نیز تبدیل شده است.
در واقع توهین به اقوام و تحریکات قومی فقط به آسیب اجتماعی منتهی نمیشود، بلکه میتواند در آیندهای نه چندان دور، موجب بحرانهای سیاسی و تقویت تفرقههای اجتماعی شود.
در نامه محرمانه اداره کل سوم ساواک به سازمان اطلاعات و امنیت قم به صراحت آمده است که به نحو مقتضی به اختلافات موجود بین فارسها و تُرکها دامن زده و از این جریان به طور مطلوب بهرهبرداری و نتایج حاصله اعلام گردد.
این اسناد تاکید دارند که تنشهای قومی میتواند در راستای اهداف خاص سیاسی به کار گرفته شود، بهویژه زمانی که نیاز به تقویت یا تضعیف هویتهای قومی وجود داشته باشد.
از این رو، حواشی اخیر مسابقه فوتبال بهطور ناخواسته بستری مناسب برای سوءاستفادههای سیاسی را فراهم کرده به دستاویزی برای دشمنان تمامیت ارضی ایران تبدیل شده است.