- نویسنده : محمدحسین شاهمرادی
- 17 بهمن 1403
- کد خبر 205225
- ایمیل
- پرینت
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبرقم (قمنا) به نقل از خبرگزاری تسنیم، محمدرضا حاجیرضا، با اشاره به مأموریتهای متعدد سازمان جهاد کشاورزی بویژه تأمین امنیت غذایی استان اظهار داشت: تأمین امنیت غذایی کشور در ابتدای انقلاب حداکثر تولید ۲۵ میلیون تن بود، اما امروز طبق آمار بیش از ۱۳۰ میلیون تن تولید در حوزه کشاورزی داریم.
حاجیرضا گفت: برنامهریزیهای سیاستگذاران و مسؤلین به سمتی میرود که ظرفیت امنیت غذا را افزایش دهیم. طبق روال هرساله در مناسبتهای مختلف ازجمله هفته دولت، دههفجر و سالروز تشکیل جهاد کشاورزی افتتاحیه پروژهها را در دستور کار داریم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم بیان کرد: امسال در ایامالله دههفجر روز پنجشنبه ساعت ۱۱ الی ۱۲ ویژه برنامهای در شهرستان جعفرآباد داریم؛ ۴۶ پروژه زیرمجموعه مختلف دام و طیور، صنایع تبدیل تکمیلی، شیلات و تولیدات گیاهی با سرمایهگذاری بالغ بر ۵۰۰ میلیارد تومان و اشتغال مستقیم ۳۰۴ نفر افتتاح خواهیم کرد.
وی درخصوص اقداماتی که بهجهت مکانیزه کردن آبیاری کشاورزی اجرا شده است، عنوان کرد: از ابتدای انقلاب تاکنون ۴۶ سال میگذرد، جهاد کشاورزی امروز مؤلفههای بسیار خوبی درنظر دارد؛ ازجمله موضوعات میتوان به تولیدات و سرمایهگذاری در این حوزه اشاره کرد. این سیاستها پایداری کشاورزی را به دنبال دارد.
حاجیرضا مهمترین مؤلفه ثبات کشاورزی را پایداری خاک و آب دانست و تصریح کرد: امروز سطح زیر کشت تولیدات نسبت به ابتدای انقلاب افزایشی بوده و به ۱۰۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی رسیده که ۷۰ هزار هکتار آن زیر کشت باغی و زراعی است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم اظهار داشت: عرصههای کشاورزی استان پس از انقلاب ۳۵ هزار هکتار در قالب هیئتها و شورای ۷ نفره به مردم واگذار شده است. شعار امام مبنی بر استقلال آزادی جمهوری اسلامی، نگاه به داخل، خودکفایی و حل نیازمندیها در حوزه غذا را نیز شامل میشود. خودکفایی با وجود تأمین زیرساختها اتفاق میافتد.
وی افزود: ما در استان قم طی این سالهای پس از انقلاب، اقدام خوبی همچون واگذاری اراضی داشتهایم و جامعه هدف ۱۵ هزار نفری روی آن امرار معاش میکنند. بنابراین حفظ خاک و زمین برای ما اهمیت ویژهای دارد چراکه سرمایه بین نسلی محسوب میشود.
حاجیرضا اذعان کرد: حوزه دوم حفظ منابع آبی است. ما در دهه ۵۰ رودخانه قمرود و قرهچای را داشتیم و آبهای سطحی که بخش مهمی از نیازهای حوزه کشاورزی استان را تامین میکرد. طبق آمار ورودی آب در آن زمان ۵۰۰ میلیون مترمکعب بوده و با احداث سد ۱۵ خرداد و سد الغدیر بر این رودها، از سال ۷۵ به بعد از استفاده از این منابع آبی محروم شدیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم علت محرومیت از منابع آبی پیشین را تغییر اقلیم و سیاستهای استانهای بالادست دانست و بیان کرد: این دلایل ما را با کمبود منابع آبی مواجه کرده است. به همین خاطر بخش کشاورزی ناگزیر به سمت تأمین نیازمندی منابع آبی از طریق چاه رفته است.
وی خاطرنشان کرد: امروز ۱۱۵۰ حلقه چاه در استان داریم که تأمین کننده آب مورد نیاز ۷۸ هزار هکتار سطح زیر کشت است. کارشناسان معتقدند میبایست از این منابع محافظت شود. در این راستا سازمان جهاد کشاورزی و شرکت آب منطقهای استان عهدهدار وظایفی هستند.
حاجیرضا عنوان کرد: برنامه آمایش استان ما را مکلف کرده تا توسعه بخش کشاورزی نداشته باشیم و با نگاه افزایش بهرهوری باید از منابع موجود محافظت کمی و کیفی داشته باشیم. امروز حدود ۴۰ درصد از منابع آبی ما لبشور و شور هستند که جایگزینی نداشته و یک تهدید محسوب میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم درخصوص فعالیتهای مدیریتی حوزه حفاظت از منابع آب و خاک موجود گفت: ازجمله اقدامات مهم مدیریتی میتوان به یکپارچهسازی، اجرای سامانه آبیاری تحت فشار و کمفشار، لولهگذاری و انتقال آب از منبع چاه، قنات و چشمه به مزارع و کشتزارها اشاره کرد.
https://qomna.ir/?p=205225