
- نویسنده : مهدی محمدی
- 09 اسفند 1403
- کد خبر 205905
- ایمیل
- پرینت
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبرقم (قمنا)، قمنا رسانهای مستقل است که در طول حیات کاری خود همواره سعی داشته است تا با نقدهای حرفهای، منصفانه و در چارچوبهای قانونی، اصلاح را در جامعه رقم بزند و از معدود رسانههایی است که بدون ورود به موضوعات مرسوم و قراردادهای خبری به مسیر نقد حرفهای و مسئولانه پایبند مانده است.
در همین راستا بود که این رسانه پرچمدار شفافیت در قم شد و با مطالبهگری و پیگیری مجدانه خواستار بهکارگیری جریان کارآمد و اجرای قانون شفافیت و دسترسی آزادانه به اطلاعات در تمامی ادارات، دستگاهها و نهادهای فعال در قم شد و در این مسیر توانست گامهای موثری نیز بردارد.
در این بین طبیعی است که جریان حامی ناکارآمدی و مخالف شفافیت در قم که پاسخی برای این نقدها ندارند و شفافیت را مانع کار خود میبیند، سعی کنند تا با ابهامگویی، دروغپردازی، فرافکنی و انتسابهای غلط به مقابله با نقدهای قمنا بپردازد و از این راه مطالبه شفافیت را به حاشیه برانند.
به عبارتی جریان حامی ناکارآمدی در قم حتی در اتهامزنی نیز شفاف نیست و البته جای تعجب نیز ندارد؛ چراکه مستندی برای کلیگوییهای خود ندارد.
اما مخالفان شفافیت در قم چه کسانی هستند؟! بخوانید:
۱- گروه اول کسانی هستند که اهمیت نقد را درک نمیکنند و نمیدانند که نقد منصفانه میتواند زمینهساز پیشرفت، تعالی و رشد شهر باشد. این افراد توان یا انگیزه لازم را برای «تغییر به نفع مردم» ندارند و برای همین به وضعیت موجود راضی هستند.
۲- گروه دوم مخالفان شفافیت کسانی هستند که بدون دلیل منطقی و یا با بهانههای واهی مردم را همان رعیت سابق دانسته و آنان را نامحرم میدانند. این دسته در بیان دلایل خود برای مخالفت خود، شفافیت را موجب ایجاد انگیزه مطالبهگری در لایههای پایین جامعه و در نهایت اخلال در امور دولت و حاکمیت میخوانند.
۳- گروه سوم نیز افرادی هستند که منافع شخصیشان در گروی عدم شفافیت است و به همین خاطر از نقد هراس دارند؛ چراکه نقد، ضعفها و کاستیها و تخلفات آنان را آشکار میسازد.
به طور کلی جریان مخالف نقد با به حاشیه راندن مطالبهگری تلاش میکند تا فضای رسانهای را به سمتی ببرد که سکوت و رخوت جای مطالبهگری را بگیرد. برخی از این افراد، به دلیل تخلفات و انتفاعهای شخصی، نگران آیندهاند، زیرا گذر زمان حقیقت را آشکار خواهد کرد.