
- نویسنده : محمدحسین شاهمرادی
- 20 اردیبهشت 1404
- کد خبر 207688
- ایمیل
- پرینت
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبرقم (قمنا) به نقل از خبرگزاری حوزه، زهرا نجاتی با بیان اینکه فرهنگ همچون هوایی است که تنفس میکنیم، عنوان کرد: نسلها و منابع انسانی در آینده فرهنگی کشور نقش عمدهای ایفا خواهند کرد، به عبارت دیگر انسانها فرهنگساز هستند و در ساخت آن نقش اول را ایفا میکنند به همین دلیل خانوادههای ولایتمدار و طلاب وظیفه سنگینی در زمینه فرزندآوری دارند؛ زیرا میتوانند نسلی ولایتمدار با فرهنگ ایرانی اسلامی تربیت کنند.
وی با اشاره به اینکه خانوادهها بستر تربیتی فرزندان هستند، اظهار کرد: زمانی که پدر و مادر همسو با یکدیگر بایدها و نبایدهای فرهنگی و تربیتی را به درستی تعیین و اولویتبندی کنند، میتوانند در تشویق، ترغیب و تنبیه مطابق با استانداردها رفتار نمایند.
فعال فرهنگی گفت: با آگاه کردن فرزندان و ارائه اطلاعات صحیح، فلسفه بایدها و نبایدها (که ریشه در دستورات خداوند دارند) را برای آنها توضیح دهند تا از تحت تأثیر قرار گرفتن بچهها توسط دوستان و اقوام جلوگیری کنند. از سوی دیگر، خود والدین نیز باید با رعایت اخلاق حسنه این بایدها و نبایدها را بهطور جدی رعایت کنند تا فرزندان بهطور ناخودآگاه به سمت مسیر درست هدایت شوند.
وی با اشاره به اینکه با رعایت اصول مذکور، تشویق نسل جدید به فرزندآوری نیز آسانتر میشود، اضافه کرد: در خانوادههایی که فرمایشات رهبر معظم انقلاب در اولویت قرار دارد فرزندآوری از اهمیت بالایی برخوردار است؛ البته دولت و خانوادهها نیز باید با دوری از تجملات، شرایط ازدواج آسان را فراهم کنند.
نویسنده کتاب نغمه مادری ادامه داد: ازدواج آسان و پرهیز از چشم و همچشمی تأثیر بسزایی در کاهش نقش اقتصاد در فرزندآوری دارد. همچنین تقویت نگاه توحیدی میتواند نقش بسزایی در تصمیمگیری خانوادهها ایفا کند.
وی خاطرنشان کرد: پژوهشگران جمعیتی پیشبینی کردهاند که جمعیت ایران در سال ۱۴۳۰ سالمند خواهد بود. اگر امروز هر خانواده وطندوست به فرزندآوری اهتمام ورزد، در آینده ایرانی پر از نیروی تولیدکننده خواهیم داشت نه مصرفکننده.
نجاتی بیان کرد: نداشتن نگاه توحیدی صحیح به بحث رزق و آینده فرزندان، ترس از فضای فرهنگی که ناشی از منفعل بودن است، آشنا نبودن خانوادهها با بایدها و نبایدهای کارشناسی دینی صحیح که مبتنی بر نیازهای روانی واقعی فرزندان باشد، سخت شدن ازدواج و ضرورتهای تربیت فرزند مانند مدرسه خوب، پوشش، تبلت و نیازهایی که ممکن است واقعی نباشند ولی به خانوادهها تحمیل میشوند، ثمره سالها اشتباه نظام پزشکی و نظام لیبرال غرب و انتقال فرهنگ نادرست و آشنا نبودن خانوادهها با مسائل تربیت فرزند و تخریب نگاه به مسأله مادری از جمله چالش های موجود برای فرزندآوری است.
وی گفت: برای تشویق جوانان به فرزندآوری اقدامات متعددی انجام دادهام از خانه اینکه سعی کردهام علاوه بر برگزاری کارگاهها و کلاسهای مختلف در زمینه فرزندآوری و ازدواج، با نگارش کتاب «نغمه مادری» به برخی از الزامات نادرست و نگاههای تخریب شده پاسخ دهم. هدف من معرفی جایگاه واقعی زن و مادر مسلمان و شان او، همچنین بیان شیرینی های زندگی چند فرزندی در کنار سختی آن است اما متأسفانه این کتاب از سوی نهادهای جمعیتی چندان مورد استقبال قرار نگرفته است و ما آمادهایم تا این اثر را با کمترین قیمت ممکن به خانوادهها و مجموعههای فرهنگی ارائه دهیم تا بتوانیم نگرشها را تغییر دهیم.
https://qomna.ir/?p=207688