- نویسنده : حسین همتی نژاد
- 23 بهمن 1401
- کد خبر 185317
- ایمیل
- پرینت
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبرقم (قمنا) به نقل از خبرگزاری فارس، بررسی روند گازرسانی به شهرها و روستاها پس از انقلاب اسلامی نشان میدهد که توسعه شبکه گاز، به عنوان یکی از اولویتهای جدی جمهوری اسلامی ایران در جهت رفع تبعیض و گسترش عدالت اجتماعی بوده است. گاز طبیعی هماکنون در جهان به عنوان انرژی برتر محسوب میشود و ایران دارنده دومین منابع گاز طبیعی در دنیا و سومین کشور تولید کننده این انرژی با ارزش، پس از کشورهای آمریکا و روسیه است.
براساس دادههای رسمی، پیش از انقلاب اسلامی، تنها یک خط انتقال گاز اصلی در کشور وجود داشت که از این خط لوله تنها تعداد ۸ شهر و ۳ روستا در قالب ۵۱ هزار خانوار، تحت پوشش گاز طبیعی قرار داشتند. اما هماکنون ۱۰ خط لوله اصلی در سرتاسر کشور کشیده شده است و ۲۳ میلیون مشترک خانگی در ۱۲۲۶ شهر و ۳۶۶۱۴ روستا از نعمت گاز طبیعی بهرهمند هستند.
درصد بهرهمندی خانوارهای شهری از گاز طبیعی تا بهمن ماه سال ۱۳۵۷ نیز حدود یک درصد بود، ولی هماکنون این رقم به بیش از ۹۸ درصد در سال ۱۴۰۱ رسیده است. همچنین درصد بهرهمندی خانوارهای روستایی از گاز طبیعی نیز ۸۶ درصد شده است و در مجموع پوشش گازرسانی در کشور به ۹۵ درصد رسیده است که این موضوع یک کارنامه ممتاز و بینظیر را در دنیا برای جمهوری اسلامی به ارمغان آورده است.
شهر قم نیز اگرچه پیش انقلاب اسلامی به دلیل قرار گرفتن در مسیر تنها خط لوله انتقال گاز کشور، در زمره هشت شهری قرار داشت که گاز لولهکشی به آن رسیده بود؛ با این حال به واسطه این خط لوله، کمتر از یکصد خانوار قمی از لولهکشی گاز طبیعی منتفع میشدند.
در همین خصوص مرتضی خوشلهجه مدیرعامل شرکت گاز استان قم در گفتوگو با خبرنگار فارس، اظهار کرد: پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران و ایجاد نهضت خدمترسانی به مردم، گازرسانی به استان قم نیز توسعه یافت؛ به طوری که طول شبکه گاز در استان قم، از دو کیلومتر پیش از انقلاب به ۴۴۰۰ کیلومتر در سال ۱۴۰۱ رسیده است. از این مقدار حدود ۱۲۰۰ کیلومتر متعلق به روستاها و ۳۲۰۰ نیز طول خطوط لولهگذاری در قم و سایر نقاط شهری استان است.
وی با بیان این که ضریب نفوذ گاز برای مناطق شهری و روستایی استان قم، به ترتیب ۹۹/۵ و ۹۹/۳ درصد است، تصریح کرد: تمامی روستاهای استان قم که از لحاظ تکالیف قانونی مشمول گازرسانی میشوند؛ به شبکه گاز سراسری متصل هستند و شرکت گاز استان قم در تلاش است تا با کمک مسئولان استانی و نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی، مجوزهای لازم برای گازرسانی به دیگر روستاهای محروم از گاز طبیعی را دریافت کند.
خوشلهجه تعداد مشترکین گاز در استان قم را ۴۱۲ هزار واحد خانگی و تجاری، ۲۸ واحد صنایع کلان و یک نیروگاه تولید برق عنوان کرد و در ادامه گفت: بر اساس سیاستهای نظام مقدس جمهوری اسلامی در راستای افزایش تولید و رونق اقتصادی، تمامی ۱۵ شهرک صنعتی موجود در استان قم، دارای زیرساختهای توزیع گاز هستند.
وی همچنین تعداد علمکهای گاز در استان قم را ۱۸۳ هزار و ۵۵۰ عدد عنوان کرد و افزود: استان قم ۰.۶ درصد مساحت و حدود ۱.۶ درصد کل جمعیت کل کشور را دارا است؛ با این حال ۱.۱ درصد طول شبکه گازرسانی و ۱.۵ درصد تعداد علمکهای کشور متعلق به استان قم است.
https://qomna.ir/?p=185317