×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

افزونه جلالی را نصب کنید.  .::.   برابر با : Friday, 27 December , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبرقم (قم‌نا) به نقل از خبرگزاری تسنیم، آموزش و پرورش با عنوان یکی از نهادهای مهم مسئول در امر تربیت و پرورش کودکان، نوجوانان وجوانان شناخته شده است که نباید از نقش الگویی این نهاد ارزشمند در به فعلیت رساندن امکانات ذاتی و بالقوه دانش آموزان و ارائه ارزش‌های مطلوب همچنین افزایش معلومات و مواردی از این قبیل غافل شد.

گسترش فعالیت های کمی و کیفی و ظرافت های مختلف در بحث آموزشی و پرورشی مدارس نیازمند راهکارهای عملی و راهبردی است لذا برای تحقق اهداف تعلیم وتربیت و نیز رشد شخصیت کودکان ونوجوانان باید از خدمات راهنمایی و مشاوره بهره مند شد.

بسیاری از صاحب‌ نظران در این باور هستند که بحث مشاوره و راهنمایی در آموزش وپرورش نقش بسیار مهمی در امر تعلیم وتربیت ایفا می کند در واقع وجود راهنما یا مشاور در مدارس می تواند تسهیل گر جریان تعلیم وتربیت باشد.

فعالیت و وجود مراکز اختصاصی راهنمایی و مشاوره در آموزش و پرورش قم نیز بسیار مورد توجه بوده بر همین اساس همزمان با هفته امور تربیتی به گفت و گو با رئیس اداره امور تربیتی آموزش و پرورش استان قم پرداختیم تا نسبت به فعالیت های تربیتی و مشاوره ای این حوزه بیشتر آشنا شویم.

امینی در گفت و گو با خبرنگار تسنیم در  قم  با اشاره به عملکرد مراکز مشاوره آموزش و پرورش استان اظهار داشت: آموزش و پرورش استان با وجود داشتن پنج مرکز مشاوره فعال در سطح شهر، سالانه حدود ۷ هزار نفر دانش آموز را به صورت مستقیم و فردی و ۳۰ هزار نفر نیز به صورت غیر مستقیم و گروهی تحت پوشش قرار می‌دهد که تا به امروز مجموع مراجعین ما در مراکز مشاوره ۲۵ هزار نفر هستند.

رئیس اداره امور تربیتی آموزش و پرورش استان قم با بیان خدمات ارائه شده در این مراکز تصریح کرد: در این مراکز در حیطه های مختلف روانشناسی از جمله استرس و اضطراب، هدایت تحصیلی، مشکلات رفتاری والدین با بچه ها و بچه ها با والدین، مهارت ارتباط گیری و مهارت های دهگانه دانش آموزی و ارتباط موثر و حل مسئله، تاب آوری و در کل حل مشکلات روحی و روانی دانش آموزان خدمات مشاوره ای ارائه می شود.

وی عنوان کرد: از آنجایی که یکی از فعالیت های مراکز مشاوره تخصصی آموزش و پرورش علی‌رغم ارائه خدمات مشاوره‌ای و درمانی، عنوان مرکز آموزشی نیز دارد لذا ویژه دانش آموزان، اولیا و همکاران فرهنگی خدمات پژوهش های تخصصی آموزشی نیز ارائه می‌شود.

به گفته  این مقام مسئول به دو دلیل اقبال بسیاری به این مراکز مشاوره وجود دارد چرا که از طرفی این مراکز متصل به آموزش و پرورش با عنوان نهادی مورد اعتماد در بین مردم بوده و از طرف دیگر با دریافت تنها ۶۰ درصد هزینه مشاور که در مقایسه با دیگر مراکز مبلغ دریافتی بسیار ناچیز است.

امینی، رسالت آموزش و پرورش را در این مسیر صرفا حل مسائل و مشکلات دانش آموزان معرفی کرد و گفت: پنج درصد مراجعین ما که از کمیته امداد و بهزیستی و جزء دانش آموزان روستایی هستند از خدمات مراکز مشاوره آموزش و پرورش به صورت ویژه و کاملا رایگان برخوردار می شوند چرا که اولویت ما حل مسائل خانواده هاست.

وی با اشاره به خدمات طرح نماد با عنوان اختصاصی سامانه (نظام مراقبت اجتماعی دانش آموزان) افزود: مضاف بر کار مشاوره ای که در این مراکز انجام می شود در صورت لزوم به منظور پشتیبانی مالی دانش آموزان خود را به بهزیستی و کمیته امداد ارجاع می دهیم تا مشکل در درون خانواده ریشه یابی و حل شود.

رئیس اداره امور تربیتی آموزش و پرورش استان یادآور شد: از آنجایی که مشاورین مراکز مشاوره ما کمتر از یک پنجم مراجعین هستند لذا نمی توانیم فاصله همه مراجعات را در کمترین زمان ممکن پاسخگو باشیم.

وی با اشاره به برنامه های هفته تربیت اسلامی خاطر نشان کرد: در این ایام ضمن تقدیر از گروه های غیر رسمی چند نشست تخصصی با موضوع تربیت اسلامی نیز برگزار خواهد شد که پیش مقدمه آن با عنوان رویداد تخصصی آشنایی با آسیب های اجتماعی دانش آموزان با رویکرد مدرسه محوری ویژه ۲ هزار نفر از مشاوران و مربیان و اساتید مجرب در سراسر کشور به صورت آنلاین برگزار و ۷۷۰ هزار نفر نیز به صورت آفلاین مشاهده کردند.

https://t.me/qomna_com

https://www.instagram.com/qomna_com/

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.