×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

افزونه جلالی را نصب کنید.  .::.   برابر با : Wednesday, 5 February , 2025  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبرقم (قم‌نا) به نقل از روابط عمومی سازمان حفاظت از محیط زیست استان قم، محمدحسین بازگیر مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به صدور پروانه بهره‌برداری معدنی در دریاچه نمک بدون کسب مجوز از این سازمان، گفت: براساس قانون، صدور هرگونه پروانه بهره‌برداری در عرصه‌های تالابی، باید با هماهنگی و اخذ مجوز از محیط زیست باشد. 

وی با اشاره به قانون حفاظت، احیاء و مدیریت تالاب‌های کشور، تخریب غیرقابل جبران تالاب‌ها را ممنوع دانست و گفت: واحد صنعتی بهره‌بردار بر خلاف ضوابط زیست محیطی اقدام به حفر ترانشه به طول ۱۵ کیلومتر و عرض ۳ متر در دریاچه و برداشت شورابه کرده که در نهایت منجر به مرگ قطعی دریاچه خواهد شد. 

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم ضمن تأکید بر جبران و اصلاح خسارات وارده، از ارجاع درخواست رسمی برای ابطال مجوز بهره‌برداری این واحد صنعتی به شورای عالی معادن خبر داد و گفت: ستاد ملی مقابله با گرد و غبار کشور هرگونه دستکاری در دریاچه نمک که باعث افت سطح آب زیرقشری و از بین رفتن رطوبت خاک شود را عامل گسترش کانون‌های فعال گرد و غبار در منطقه عنوان کرده است. 

وی با بیان اینکه دریاچه نمک و دیگر تالاب‌های استان قم به دلیل قرار گرفتن در انتهای حوضه آبریز، دارای اکوسیستم حساس و شکننده‌ای بوده و باید بسیار مورد توجه قرار بگیرند، تصریح کرد: اراضی پیرامون این دریاچه با قطع حقابه‌ها، خشکسالی مستمر و برداشت بی‌رویه از منابع آب زیرزمینی، به یکی از کانون های فعال القاء گرد و غبار تبدیل شده است.

محمدحسین بازگیر با اشاره به آغاز فصل مهاجرت پرندگان به تالاب های استان قم گفت: با شروع روزهای سرد سال، تالاب های مره و بهشت معصومه و بعضی دیگر از آبگیرهای استان، تا فصل بهار میزبان دسته های بزرگی از پرندگان مهاجر آبزی، کنارآبزی و شکاری هستند. 

وی با بیان اینکه وسعت تالاب ها در استان قم بیش از چهار برابر میانگین کشوری است، خاطرنشان کرد: این تالاب ها با توجه به شرایط ویژه اکولوژیکی و زمین شناختی و قرار گرفتن در مسیر مهاجرت پرندگان، دارای گونه های غنی گیاهی و جانوری است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم گفت: تالاب‌های قم همه ساله شاهد حضور حدود ۵۰ هزار قطعه انواع مرغابی، غاز، کاکایی، حواصیل، فلامینگو، خروس کولی، کفچه نوک، گاوچرانک و همچنین انواع عقاب، سارگپه و کرکس مصری است.

وی همچنین از گشت و پایش ویژه یگان حفاظت محیط زیست در تالاب‌های استان قم در فصول پاییز و زمستان به منظور پیشگیری از تخلفات شکار و صید خبر داد و گفت: در حال حاضر هیچ گونه پروانه شکار برای پرندگان آبزی و خشکی‌زی صادر نمی‌شود و با متخلفان و شکارچیان غیرمجاز در این حوزه قاطعانه برخورد می‌شود.

https://t.me/qomna_com

https://www.instagram.com/qomna_com/

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.