×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

افزونه جلالی را نصب کنید.  .::.   برابر با : Wednesday, 22 January , 2025  .::.  اخبار منتشر شده : 10 خبر
تحقق وفاق ملی نیازمند رعایت حقوق شهروندی است

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبرقم (قم‌نا) به نقل از خبرگزاری ایرنا، حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسن مهاجرنیا در هشتمین نشست آزاداندیشی با موضوع وفاق ملی، پیشران گام دوم انقلاب اسلامی در دانشگاه طلوع مهر قم با بیان اینکه وفاق ملی یک فرآیند اجتماعی است که محدود به زمان خاصی نیست اظهار داشت: وفاق ملی نیازمند تلاش مستمر و انطباق با شرایط متغیر جامعه است.

وی در ادامه افزود: وفاق ملی در صورت تقویت، باعث همبستگی اجتماعی، امنیت پایدار و توسعه همه‌جانبه می‌شود.

وی موضوع بایسته‌های وفاق ملی را نیز مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: تحقق وفاق ملی مستلزم توجه به پنج اصل بنیادین است.

مهاجرنیا ترویج فرهنگ گفت‌وگو را مهمترین اصل ذکر کرد و گفت: سلامت اجتماعی نیز بایسته و ریل اصلی حرکت جامعه به سوی وفاق ملی است، چرا که جامعه‌ای با سلامت اخلاقی، اقتصادی و معنوی بالا، بستری مناسب برای اتحاد و همدلی فراهم می‌کند.

وی با تاکید بر شناسایی و رفع عوامل تنش‌زا مانند نابرابری‌های اقتصادی، تبعیض اجتماعی و شکاف‌های فرهنگی بیان داشت: این مسائل تهدیدی جدی برای وفاق ملی است.

وی در بخش دیگری سخنان، عدالت اجتماعی و آزادی مشروع را به‌عنوان ارکان وفاق ملی مورد اشاره قرار داد و اظهار کرد: بدون حاکمیت قانون عادلانه و احترام به حقوق شهروندی، وفاق ملی محقق نخواهد شد، تبعیض و نابرابری از بزرگ‌ترین موانع ایجاد همدلی در جامعه هستند.

مهاجرنیا اهمیت احترام به حقوق اقلیت‌ها، چه در حوزه سیاسی و چه اجتماعی را مورد توجه قرار داد و گفت: محروم کردن اقشار مختلف جامعه از حقوق خود می‌تواند شکاف‌های اجتماعی را عمیق‌تر کند.

وی تصریح کرد: نابرابری در توزیع منابع و فرصت‌ها، مانعی جدی بر سر راه وفاق ملی است.

مهاجرنیا همچنین ترویج فرهنگ انتقادپذیری را یکی از پیش‌نیازهای اساسی برای وفاق ملی ذکر کرد و گفت: در این زمینه باید آموزش و فرهنگ‌سازی کنیم تا انتقاد سازنده به‌عنوان فرصتی برای بهبود در جامعه پذیرفته شود.

این استاد دانشگاه مشارکت همه اقشار جامعه در تصمیم‌گیری‌ها را ضروری عنوان کرد و یادآور شد: مشارکت نکردن مردم می‌تواند حس تعلق و مسئولیت‌پذیری را در جامعه از بین ببرد.

وی بیان کرد: قوانین عادلانه و قابل احترام، پایه و اساس وفاق ملی هستند و اجرای تبعیض‌آمیز قوانین نیز زمینه‌ساز تفرقه در جامعه خواهد بود.

این استاد حوزه علمیه در بخش پایانی سخنان، وفاق ملی را هدفی پایدار و مستلزم تلاش‌های هماهنگ در همه سطوح جامعه دانست و بیان کرد: تقویت عدالت اجتماعی، احترام به حقوق اقلیت‌ها و مدیریت موثر اختلاف‌ها از مهم‌ترین عوامل ایجاد همبستگی ملی است.

برچسب ها :

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.