- نویسنده : حسین همتی نژاد
- 09 اردیبهشت 1402
- کد خبر 188133
- ایمیل
- پرینت
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبرقم (قمنا) به نقل از خبرگزاری تسنیم، در روزهای پایانی فروردین و ابتدای اردیبهشتماه برداشت گل محمدی از باغات گل استان قم آغاز شده است. غالب این محصول برداشت شده در صنعت گلابگیری و مابقی به صورت گلبرگ خشک، غنچه خشک، مربا و سایر مصارف خوراکی استفاده میشود.
آیین گلابگیری همه ساله در چهارده استان کشور به صورت عمده از اوایل اردیبهشت تا اواخر خردادماه بر اساس شرایط آب و هوایی و اقلیمی انجام میشود. برداشت گل محمدی از باغات قم و تهیه گلاب ناب محمدی در استان این روزهای سال در حال انجام است.
برداشت گل محمدی از مزارع استان قم در ماه اردیبهشت آغاز و امسال نیز ۳۷۵ هکتار از زمینهای کشاورزی استان زیر کشت گل محمدی قرارداد که برداشت این محصول تا حدود یکماه آینده ادامه مییابد.
گل محمدی علاوه بر استفاده شناخته شده آن که گلاب است، فرآورده های آن تقریبا در ۱۲۰ رشته صنایع مختلف استفاده می شود و از جمله مهمترین گیاهان دارویی در قم به شمار میآید که سازگاری خوبی نیز با شرایط جغرافیایی استان دارد و گل محمدی کشت شده در قم از بالاترین کیفیت و استانداردهای لازم برای تولید محصولات مختلفی همچون گلاب برخوردار است.
استان قم به دلیل موقعیت جغرافیایی و برخورداری از مناطق گرم و خشک در کنار مناطق مرتفع و کوهستانی قابلیت کشت انواع متنوع گیاهان دارویی همچون گل محمدی را دارد و هم اکنون نیز شمار زیادی از کشاورزان استان در این بخش مشغول فعالیت هستند.
https://qomna.ir/?p=188133