×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

افزونه جلالی را نصب کنید.  .::.   برابر با : Tuesday, 3 December , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 2 خبر

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبرقم (قم‌نا) به نقل از خبرگزاری فارس، علی اصغر رنجبر مدیرکل زندان‌های استان امروز در نشست خبری که در ساختمان مرکزی این اداره کل برگزار شد، طی سخنانی اظهار کرد: زندان پدیده‌ای رایج است که در کل دنیا بنا شده و افرادی که به هر نحوی قوانین را نقض می‌کنند، قانون برای آن‌ها جریمه زندان را در نظر می‌گیرد.

وی ادامه داد: نگاه ما به حوزه زندان به این گونه است کسی که وارد زندان می‌شود به حکم قانون صرفا آزادی از وی گرفته می‌شود و شخص زندانی مانند شهروندان عادی در زندان باید به امورات خود رسیدگی کند. هدف ما این است که تربیت افراد در زندان اصلاح شود تا بتوانند بعد از آزادی فرد مفیدی برای جامعه خویش باشند.

مدیرکل زندان‌های استان قم گفت: اعتقاد ما این است که اگر بتوانیم حتی یک زندانی را اصلاح و از راه غلطی که طی نموده برگردانیم، کار بزرگی انجام داده‌ایم. باور ما این است که زندان‌ها باعث ایجاد ۲ مشکل اساسی برای حاکمیت و خانواده‌ها می‌شوند.

رنجبر تصریح کرد: بخش عمده افرادی زندانی آقایان و بانوان بالای ۱۸ سال هستند که بسیاری از آن‌ها سرپرست خانوار محسوب می‌شوند. زندانی شدن آن‌ها باعث ایجاد مشکلات مختلف فرهنگی و اجتماعی برای خانواده این افراد می‌شود و در مقابل به ازای هر زندانی دولت هزینه بسیاری برای امور رفاهی و غیره او می‌پردازد.

وی در ادامه تاکید کرد: رویکرد مدیریت زندان‌ها در مدت اخیر تغییر کرده است، افراد زندانی اینجا نکاتی را آموزش می‌بینند که می‌تواند راه زندگی آن‌ها را تغییر دهد. فعالیت‌های ما در زندان به چند دسته تقسیم می‌شود که بخشی از آن‌ها در حوزه مهارت آموزی‌است و بخش دیگری در حوزه اوقات فراغت و مسائل فرهنگی و هنری است.

رنجبر ابراز کرد: درحال حاضر دربخش فنی وحرفه‌ای ۱۴ هزار متر کارگاه داریم که جمعیتی بالغ بر ۳۰۰ زندانی در آن‌جا مشغول به فعالیت هستند. اقداماتی که در این حوزه انجام شده است باعث کاهش آسیب‌های اجتماعی میان زندان‌ها شده و موجب خشنودی ماست.

مدیرکل زندان‌های استان قم در ادامه بیان کرد: ۲ سال پیش طرحی از طرف استان قم به قوه قضاییه مبنی بر سرکشی مسئولین زندان از خانواده‌هایی که عضوی از آن‌ها در زندان است، ارسال شد. خوشبختانه این طرح مورد رضایت مسئولین قوه قضاییه قرار گرفت و تبدیل به الگوی اجرایی شد که امروزه در سایر استان‌ها انجام می‌شود.

وی افزود: دوشنبه‌ها برخی از مدیران مربوطه از خانواده زندانیان سرکشی و از نزدیک وضعیت آن‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهیم. در این دیدارها تا حد توان به برخی از مشکلات آن‌ها توسط مراکز نیکوکاری و انجمن حمایت از زندانیان رسیدگی می‌شود.

رنجبر  تصریح کرد: این دیدارها در قالب طرح‌های مختلف انجام می‌شود که اخیرا در ماه مبارک رمضان سال جاری این دیدارها در قالب طرح « 30 روز ۳۰ مسئول و ۳۰ خانواده» انجام شد.

مدیرکل زندان‌های استان قم توضیح داد: باتوجه به کارگاه‌ها و محصولات تولیدی زندانیان عزیزمان از صاحبان صنایع تقاضا داریم به این حوزه ورود و ما را در این امر یاری کنند، ظرفیت خوبی در اختیار ماست که اگر خیرین، صاحبان صنایع و کارآفرینان حوزه اشتغال به این موضوع ورود کنند شاهد اتفاق‌های خوبی خواهیم بود. 

رنجبر ادامه داد: برای مثال اقشار فوق‌الذکر شرایط را فراهم کنند تا فردی که در زندان مهارتی را آموزش دیده و مدتی کار کرده است بتواند بعد از به پایان رسیدن مدت حبسش در یکی از شرکت‌ها، کارگاه‌ها و کارخانه‌ها استخدام شود. زندانیانی که در کارگاه‌های ما مشغول  به فعالیت هستند تمام درآمدشان به حساب خود یا یکی از اعضای خانواده‌شان واریز می‌شود و ما اینجا تحت هیچ شرایطی ذی‌نفع نیستیم.

وی با اشاره به حضور روحانیون در زندان‌ها اشاره کرد: در چند وقت اخیر شاهد حضور روحانیون عزیز در زندان‌ها بودیم که کمک موثری به زندانیان کرد. افراد مشکلات خود را با روحانیون در میان گذاشته و درخواست کمک می‌کردند. مواردی داشتیم که نیاز به مشاوره داشتند و توسط روحانیون به آن‌ها مشاوره داده شد.

مدیرکل زندان‌های استان قم بیان کرد: برای مثال افرادی که به دلیل اغتشاش در خیابان‌ها دستگیر و به زندان منتقل می‌شدند، روحانیون ما به سمت آن‌ها رفته و با آن‌ها گفت‌وگو می‌کردند. شاهد بودیم که واقعیت برای زندانی تبیین می‌شد و زندانی به این نتیجه می‌رسید که فریب خورده و واقعیت چیز دیگری بوده است همین موضوع باعث می‌شد فرد ابراز ندامت و پشیمانی کند.

رنجبر با اشاره افزایش اشتغال زندانیان استان قم گفت: در مدیریت دوره قبلی آمار اشتغال زندانیان ۱۲ درصد بود ولی امروزه به ۶۳ درصد رسیده است، یکی از اهداف مهم من در امر مدیریت این است که باز هم این آمار را افزایش دهم. برای مثال افراد زیر ۱۸ سالی که امروزه بنا به دلایل مختلف در زندان هستند ماهیانه ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان از طریق تولید اسباب بازی کودکان درآمد دارند.

وی تاکید کرد: تقاضایی که از آموزش و پرورش، بیمارستان‌ها و… داریم این است که بخشی از کار را به ما بسپارند، برای مثال لباس فرم مدارس که قرار است در مهرماه به دانش‌آموزان فروخته شود مسئولیت دوخت و آماده کردن این لباس‌ها به کارگاه خیاطی ما در زندان سپرده شود تا نیاز هر ۲ طرف تامین شود زندانیانی که مهارت خیاطی را یاد گرفته‌اند می‌توانند لباس مورد نیاز بیمارستان‌ها را هم آماده کنند.

مدیرکل زندان‌های استان قم در پایان گفت: درحال حاضر آماری که از نوع جرایم زندانی‌های استان داریم، ۳۸ درصد جرایم عمومی، ۳۲ درصد مواد مخدر و ۳۰ درصد باقی‌مانده نیز مربوط به سایر جرایم است.

https://t.me/qomna_com

https://www.instagram.com/qomna_com/

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.