- نویسنده : حسین همتی نژاد
- 04 اردیبهشت 1402
- کد خبر 187919
- ایمیل
- پرینت
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبرقم (قمنا) به نقل از ایرنا، منصور دیان اردستان ضمن اشاره به ظرفیت بالای قم درتولید تخم مرغ، پیرامون نحو فعالیت مرغدارایهای بیان داشت: از این میان مرغداریهای موجود استان، ۱۶۵ واحد در سال ۱۴۰۱ فعال بودند، مجموع پولتریزی (جوجه تخمگذار در ابتدای زندگی، پولت نامیده میشود) واحدهای مذکور نیز پنج میلیون و ۶۹۰ هزار قطعه بودهاست.
وی افزود: به طور میانگین در سال گذشته تعداد ۹ میلیون قطعه مرغ تخمگذار در واحدهای مرغداری قم در قفس بودهاند، همچنین میزان تولید تخممرغ استان در سال ۱۴۰۱، ۱۲۰ هزار و ۵۴۲ تُن بوده که میزان بسیار قابل توجهی است و جایگاه مهم قم در تولید این محصول مهم و پر مصرف غذایی را نشان میدهد.
وی ادامه داد: در زمینه پولت نیز، تعداد ۸۰ واحد پرورش پولت دارای پروانه صنعتی به ظرفیت چهار میلیون و ۳۰۷ هزار و ۹۸۰ قطعه در استان قم موجود است که از این تعداد سال گذشته ۷۸ واحد به ظرفیت چهار میلیون و ۱۶۰ هزار قطعه فعال بوده و میزان جوجه ریزی جوجه یکروزه تخمگذار در واحدهای مورد نظر در سال ۱۴۰۱، هشت میلیون و ۲۰۳ هزار و ۳۶۵ قطعه بودهاست.
قم از جمله استانهای برتر کشور ازنظر تراکم مرغداریهای فعال است؛ این استان رشد قابلتوجهی در صنعت طیور دارد و بهطور میانگین هشت درصد نیاز تخممرغ و سه درصد نیاز مرغ گوشتی کشور را تامین میکند.
گفتنیاست بر اساس اعلام نظر مسئولان سازمان جهاد کشاورزی قم در راستای تامین امنیت غذایی پایدار در قم، سطح تولید محصولات راهبردی همچون گوشت مرغ در این استان با مشارکت فعال بخش خصوصی افزایش مییابد و در همین رابطه از حضور سرمایهگذاران علاقهمند به فعالیت در این عرصه حمایت میشود.
به طور کلی بیش از ۱۴ هزار بهرهبردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در قم فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان در سال ۸۵۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است؛ بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی را روستاییان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف قم را به خود اختصاص دادهاست.
https://qomna.ir/?p=187919