
- نویسنده : حسین همتی نژاد
- 08 مرداد 1402
- کد خبر 191271
- ایمیل
- پرینت
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبرقم (قمنا)، نشست خبری مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم به مناسبت اجرای طرح پایش فراگیر تمامی واحدهای صنعتی و خدماتی استان صبح امروز (یک شنبه ۸ مردادماه) در اداره کل حفاظت محیط زیست استان برگزار گردید.
دکتر محمدحسین بازگیر مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم در ابتدای این نشست گزارشی از آلودگی هوای قم در روزهای اخیر ارائه کرد و گفت: در قم آلاینده شاخص، ذرات با قطر ۱۰ میکرون هستند که هفتاد درصد آن از کانون های داخلی استان نشأت میگیرد.
وی با اشاره به اینکه در ۴ ماه ابتدایی سال، ۳۹ روز در شرایط ناسالم سپری کردیم افزود: ۳۰۰ هزارهکتار از اراضی استان مستعد تولید گردوغبار هستند که هم اکنون ۳۰هزار هکتار در وضعیت قرمز هستند که باید هر چه سریعتر در خصوص آن تصمیم گیری عاجل کرد. گفتنی است احمدظهرابی خبرنگار قمی در گزارشی نوشت: دشت مسیله در شرق قم که در دهههای گذشته تامین کننده گندم ایران مرکزی بوده است همینک به دلیل سد سازیها و برخی طرحهای آبخیزداری در مسیر رودخانههای منتهی به آن که نتیجهای جز خشک شدن مسیله رود را در برنداشت به بیابان مسیله تبدیل شده است.
حال که چند روزی است بادهای شرقی به غربی که شروع به وزیدن کرده است وضعیت هوای قم به شدت آلوده شده و به سطح بحرانی رسیده است، توجه مردم و برخی از مسئولین به چرایی این تداوم آلودگی معطوف شده است.
در این میان اداره بیابان منابع طبیعی قم از سالهای گذشته برخی طرحها به منظور تثبیت خاک را انجام داده که از جمله آن مالچ پاشی، کاشت نهال و استقرار بادشکنهای غیر زنده است که این امر نیاز به مشارکت مردم و مسئولین و اجرای کامل قانون هوای پاک را دارد.
در ادامه این نشست دکتر بازگیر در خصوص اجرای طرح پایش فراگیر تمامی واحدهای صنعتی و خدماتی استان گفت: در این طرح که مدت زمان آن ۴۵ روز و با تمام توان سازمان صورت میگیرد، ۱۲ گروه از سازمان محیط زیست به صورت رندوم حداقل نیمی از واحدهای صنعتی و خدماتی در سطح استان را با اولویت آلودگی هوا، آلودگی خاک و مدیریت پسماند، آلودگی آب و مدیریت فاضلاب و خوداظهاری و فضای سبز(ماده۱۵) مورد کنترل و پایش قرار خواهند گرفت.
ماده ۱۵ قانون هوای پاک– شهرکها، مراکز و واحدهای صنعتی و تولیدی جدیدالاحداث مکلفند برحسب اقلیم، حداقل ده درصد (۱۰%) از فضای تخصیص داده شده جهت احداث واحد مربوطه را به ایجاد فضای سبز مشجر و غرس درختان مناسب منطقه اختصاص دهند.
بهرهبرداری از واحدهای مذکور منوط به رعایت این ماده و تأیید آن توسط سازمان است.
https://qomna.ir/?p=191271