- نویسنده : حسین همتی نژاد
- 26 مرداد 1402
- کد خبر 191588
- ایمیل
- پرینت
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبرقم (قمنا) به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی قم، ولی الله صمدی دراین خصوص اظهار داشت: هفتمین اهدای عضو ماندگار استان قم در سال ۱۴۰۲ به نام شادروان علی علیزاده ثبت شد.
وی گفت: مرحوم علیزاده ۴۵ ساله که به علت سکته مغزی دچار مرگ مغزی شده بود، با رضایت خانواده ایثارگرش به اهدای عضو، اعضای حیاتی او به چندین بیمار بدحال ، حیات و زندگی دوباره بخشید.
صمدی بیان کرد: از زمانی که مرگ مغزی بیماری اعلام میشود، میتوان بیمار را با پیشرفتهترین تجهیزات پزشکی حداکثر تا ۱۲ روز نگهداری کرد، ولی در این مدت ارگانهای حیاتی زیست پذیری خود را از دست میدهند و قابلیت فعالیت و توانایی ارگانها ضعیف میشود.
وی افزود: بیمار مرگ مغزی قبل از فوت میتواند ارگانهای حیاتی مانند قلب، کلیه، پانکراس، ریهها و روده و تا ۴۸ ساعت پس از فوت نیز میتواند نسوج و بافتهایی مثل پوست، قرنیه، استخوان، تاندون و عضلات دریچههای قلب را اهدا کند.
صمدی گفت: هر اهداکننده میتواند با اهدای اعضایی از جمله قلب، ریه، کبد، پانکراس، روده و کلیه، یک تا هشت بیمار را از مرگ نجات دهد.
وی افزود: از سال گذشته تاکنون اعضای بدن ۲۴ بیمار مرگ مغزی در این استان با رضایت خانوادهها به بیماران نیازمند پیوند شدهاست.
خردادماه گذشته نیز اعضای حیایی بدن ابوالفضل کهندانی ، جوان ۲۰ ساله قمی که در اثر تصادف با خودرو دچار مرگ مغزی شده بود به چندین بیمار بدحال، حیات و زندگی دوباره بخشید.
https://qomna.ir/?p=191588