- نویسنده : حسین همتی نژاد
- 06 دی 1402
- کد خبر 195626
- ایمیل
- پرینت
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبرقم (قمنا) به نقل از خبرگزاری فارس از قم، این نشست با تشکیل چهارگروه، آسیب شناسی و گردشگری سلامت؛ دیپلماسی اقتصادی گردشگری سلامت؛ طراحی هویت و تولید محتوای تخصصی در حوزه گردشگری سلامت و ظرفیت شناسی گردشگری سلامت و اطلاع رسانی در سالن امام علی( ع)در دانشگاه علوم پزشکی قم آغاز شد.
خیر مقدم مهدی مصری رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم آغاز این نشست تخصصی بود که بر مأنوس بودن سفر و زیارت به عنوان دو مقوله مهم برای توسعه گردشگری سلامت تأکید کرد.
* ظرفیت بالای استان قم برای توسعه گردشگری نظام سلامت
مهدی مصری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم در این نشست تخصصی برگزار شد، اظهار داشت: بر اساس آموزههای دینی و قرآنی بر تحرک و سفر سفارش شده است.
وی ارتباط سفر و سلامت را مورد بررسی قرار داد و افزود: سفر مقدمه ایجاد سلامتی و سلامتی فراهم کننده سفر و زیارت است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم این نشست تخصصی را مقدمهای برای مشخص شدن سهم گردشگری استانهای زیارتی دانست و تصریح کرد: وزارت بهداشت شاخصهای خوبی برای گردشگری سلامت مشخص کرده و دولت جدید نیز بر گردشگری سلامت تاکید داشته و دیپلماسی سلامت را آغاز کرده است.
مصری خاطرنشان کرد: سه استان قم، مشهد و شیراز تقویت گردشگری سلامت را به صورت جدید آغاز کردهاند و در این حوزه پیش قدم شدهاند.
وی در ادامه پیشرفت خدمات شهروندی در قم را قابل توجه دانست و گفت: شرایط پذیرایی از زائران در شهر قم به نسبت فراهم شده و امیدواریم تا چند سال آینده گردشگری سلامت را در شهر قم نیز به جایگاه مطلوبی برسانیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم ادامه داد: گردشگری سلامت بخشهای مختلفی مانند طبیعت گردی و طب اسلامی دارد که شهرهای مختلف کشور و همچنین شهر مقدس قم پتانسیلهای زیادی برای این نوع گردشگری را داراست.
وی یادآور شد: توجه به گردشگری سلامت میتواند در حوزه اقتصادی نیز برای کشور و این سه شهر زیارتی آورده خوبی داشته باشد که نیاز است به صورت تخصصی به آن بپردازیم.
* زمینههای مختلف گردشگری سلامت در قم وجود دارد
سید هاشم دریاباری، رئیس مرکز نظارت و اعتبار بخشی امور درمان وزارت بهداشت نیز در این نشست گفت: استفاده از تجربیات کشورهای دیگر به ویژه کشورهای همسایه، میتواند با ورود سرمایهگذاران بخشهای خصوصی به حوزه سلامت در شهرهای مذهبی سبب ارائه خدمات بهتر به بیماران و ارزآوری بیشتر شود.
رئیس مرکز نظارت و اعتبار بخشی امور درمان وزارت بهداشت به موقعیت استراتژیک کشور در منطقه اشاره و ابراز داشت: ارائه خدمات درمانی به کشورهای مختلف به دلیل برخورداری از امکانات و تجهیزات درمانی پیشرفته و به روز، داشتن نیروی انسانی مجرب و توانمند در ارائه خدمات درمانی، قیمت مناسب و بهینه امور درمانی برای جذب بیماران و همچنین قرابت فرهنگی کشور با کشورهای منطقه را می توان مهمترین عوامل توسعه امر گردشگری در حوزه سلامت برشمرد.
وی در ادامه به جایگاه ویژه استان قم اشاره کرد و گفت: شهر مقدس قم به دلیل موقعیت استراتژیک آن و قرار گرفتن در چهارراه مواصلاتی چند استان در زمینههای مختلف حوزه گردشگری سلامت میتواند زمینه پذیرش گردشگران داخلی و خارجی را از شهرهای اطراف و همچنین کشورهای همسایه داشته باشد.
دریاباری برگزاری نشست تخصصی «گردشگری سلامت» را بستر خوبی برای معرفی ظرفیتهای مهم از سوی وزارت بهداشت، وزارت امور خارجه و همچنین وزارت میراث فرهنگی دانست و گفت: این نشستها برای سرمایهگذاری انجمنها و آژانسهای مختلف در سایر کشورها و حضور فعال آنان در رتبهبندی مراکز بینالمللی و سایتهای جهانی مفید فایده است.
رئیس مرکز نظارت و اعتبار بخشی امور درمان وزارت بهداشت در پایان پیگیری دریافت گواهی نامه معتبر بین المللی IPD را از جمله اقدامات مهم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برشمرد.
* گردشگری سلامت به یک دغدغه ملی تبدیل شود
محمد جهانگیری، مشاور اجرایی و عالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم در ادامه این نشست تخصصی اظهار داشت: این نشست فراتر از نشستهای معمول برنامهریزی شده و انتظار داریم با نگاهی کاربردی و تخصصی موضوعات بررسی شود.
مشاور اجرایی و عالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم ادامه داد: نشست تخصصی سفر، زیارت و سلامت چهار محور در عنوان خود دارد که باید به آن جامع نگاه کنیم.
وی با تاکید بر نداشتن نگاه تک بعدی به مسئله گردشگری ادامه داد: سه مقوله مهم سفر،زیارت و سلامت مکمل هم هستند که متخصصان حوزههای مختلف برای جامع نگاه کردن به این موضوع دعوت شدهاند.
جهانگیری ادامه داد: در این نشست متخصصانی از میراث فرهنگی، وزارت امور خارجه، وزارت صمت،سازمان نظام پزشکی و اتاق بازرگانی حضور دارند که با هدف دستیابی به دیپلماسی علمی اقدام به برگزاری نشست کرده ایم.
وی تأکید کرد: به منظور دستیابی به این همگرایی بین سرمایهگذاران بخش خصوصی و دستگاهها و ارگانهای مختلف اجرایی در سطوح مختلف باید بتوانیم با آسیبشناسی و ظرفیت شناسی گردشگری سلامت در این شهرها به ویژه شهر مقدس قم، به نتیجه مطلوب دست پیدا کنیم.
مشاور اجرایی و عالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم در ادامه پیامدهای مورد انتظار از این نشست تخصصی را مورد توجه قرار داد و گفت:توسعه خدمات بین المللی گردشگری، افزایش درآمد ارزی کشور و ایجاد اشتغال مناسبتر بخشی از اهداف این نشست است که امید داریم محقق شود.
وی عناوین چهار کارگروه تخصصی نشست را یادآور شد و گفت: این ۴ کارگروه با محوریت آسیب شناسی گردشگری سلامت؛ دیپلماسی اقتصادی گردشگری سلامت؛ ظرفیت شناسی گردشگری سلامت و اطلاع رسانی و همچنین کارگروه طراحی هویت و تولید محتوای تخصصی در حوزه گردشگری سلامت برگزار میشود.
مشاور اجرایی و عالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم در پایان تاکید کرد: گردشگری سلامت موضوعی است که باید فراتر از حوزه عمومی به آن نگاه کنیم و باید به یک دغدغه ملی تبدیل شود که امروز گام نخست تبدیل این موضوع به مسئله نخست در همه بخشها برداشته شده است.
* بهرهبرداری از پروژههای سلامتمحور در دستور کار مسئولان قرار گیرد
علیرضا ارجمندی، مدیرکل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایعدستی استان قم در این مراسم گردشگری سلامت را بهعنوان یک امر مهم معرفی و اظهار داشت: قم محوری برای معرفی خدمات گردشگری در حوزه درمان در سطوح مختلف است.
مدیرکل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایعدستی استان قم ورود گردشگران مختلف از کشورهای خارجی را موردتوجه قرار داد و گفت: ورود گردشگرانی از قاره اروپا به کشور و همچنین کشورهای عربزبان منجمله عراق جهت دریافت خدمات درمانی مثل درمان ناباروری سبب افزایش سرمایهگذاران در بخشهای مختلف و گردشگری در سه حوزه سفر، زیارت و سلامت میشود.
وی افزایش مدت اقامت گردشگران در استان قم را زمینه و بستری برای توسعه متوازن دانست و گفت: ارائه بهترین خدمات در حوزه سلامت میتواند زمینهای برای افزایش ماندگاری زائران و گردشگران باشد که بهمنظور دستیابی به این مهم باید از ظرفیتهای موجود استفاده و همچنین بهرهبرداری از پروژههای سلامتمحور پیش رو استان باید در دستور کار مسئولان قرار گیرد.
ارجمندی با بینظیر خواندن ظرفیت استان قم در حوزه گردشگری گفت: این نشستها بهترین موقعیت برای پایهگذاری و توسعه گردشگری و ارائه بهترین خدمات در حوزههای مختلف است که امید است با توجه بیشتر بر بخشهای مغفول مانده حوزه گردشگری منجمله حوزه گردشگری سلامت بر رونق هر چه بیشتر این حوزه بیفزاییم.
* استان قم پیشگام در حوزه ساماندهی گردشگری حوزه سلامت
محسن عباسی، دبیر شورای راهبردی گردشگری سلامت نیز در این نشست تخصصی یکی از استانهای پیشگام در حوزه ساماندهی گردشگری حوزه سلامت را استان قم دانست و اظهار داشت: باید از داشتن نگاه بخشی در حوزه گردشگری سلامت اجتناب و سعی شود زنجیره ارتباط بخش درمان در گردشگری لوجستیک مورد توجه قرار گیرد.
دبیر شورای راهبردی گردشگری سلامت با بیان حرفهای عمل نکردن برخی از آژانسهای خدماتی و ارائه نکردن خدمات به صورت تخصصی گفت: این خدمات باید از سوی بیماران به صورت زنجیرهای و با هماهنگی یکدیگر دریافت شود.
وی شکل گیری جامعه گردشگری در بسیاری از استانها که به آن اکوسیستم گردشگری گفته میشود را مورد توجه قرار داد و گفت: با تشکیل ساختار و کمیته مشترک استانی میتوان بسیاری از چالشها و آسیبها را شناسایی و سیاست گردشگری سلامت را در استان قم تشکیل داد که برای دستیابی به این مهم باید یک نقشه راه داشت.
عباسی در پایان با بیان اینکه دلیل و انگیزه اصلی یک گردشگر و تصمیمگیری وی برای سفر اعتبار بخشی آن است، گفت: یکی از این عوامل میتواند با عزم بینبخشی و همپیمانی اتفاق بیفتد که با انجام کار تیمی، داشتن نگرشی جامع و ریشه یابی آسیبها در مسیر و اصلاح آن دست یافتنی است.
خاطرنشان میشود این همایش با شعار «سفر، زیارت و سلامت» روزهای ششم و هفتم دیماه جاری به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی قم برگزار میشود.
https://qomna.ir/?p=195626